Перейти до основного вмісту

Підсумки роботи проєкту "Біоетика" у 2020-2021 навчальному році

Підсумки

Закінчився черговий навчальний рік, який приніс нам багато змін та досвіду. Він був насичений цікавими заходами, подіями та викликами. Наш освітній проєкт «Біоетика» не залишився осторонь і має надихаючі результати.

І. Завдяки автономній роботі педагогів по проєкту 25 944 учні з 14 міст України долучились до інтерактивних уроків доброти на тему: «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Ми віримо, що кожен з 1102 проведених уроків посіяв в серцях дітей зернятко любові та відповідальності до наших хвостатих друзів.

Також нам надзвичайно приємно, що у 2020-2021 навчальному році до великої родини «Біоетика» приєдналися навчальні заклади Бориспільського району та м. Красноград. З педагогами нових автономій були проведені навчальні семінари у онлайн форматі.

Відтепер, загальна кількість населених пунктів та\або регіонів, які долучилися до проєкту збільшилась до 20!

ІІ. 5-6 жовтня 2020 року відбувся ІІІ Всеукраїнський урок доброти, який став Міжнародним! До участі в проведенні уроків долучились не лише навчальні заклади з усіх областей України, але і небайдужі педагоги та учні ще 8 країн: Білорусі, Болгарії, Грузії, Казахстану, Латвії, Литви, Сербії та Хорватії. Всього було проведено 12 751 Урок доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин у 1869 навчальних закладах.

Більше фото та деталей: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/41

ІІІ. 1-2 березня 2021 року відбулося ІІІ Всеукраїнське заняття доброти, яке також стало Міжнародним! Окрім садочків України, до заходу долучилися небайдужі педагоги та діти ще 7 країн: Білорусі, Болгарії, Естонії, Латвії, Литви, Сербії та Румунії. Всього було проведено 8864 заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин у 2136 закладах дошкільної освіти.

Детальніше за посиланням: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/52

ІV. Протягом навчального року ми розробили та розмістили на нашому YouTube каналі (https://www.youtube.com/channel/UCV8N7NiJqZJsssMT3wAjjzQ ) нові освітні відеоролики, які педагоги використовували в рамках стаціонарного та дистанційного навчання:

- онлайн урок для 1-4 класів «У пошуках Джоя»;

- бесіда «Інтерв’ю з ветеринаром»;

- бесіда «Зустріч із кінологом»;

- онлайн урок для 7-12 класів;

- відео для учнів 7-11 класів «Тварини у притулках».

    Ці та інші відео-ролики ви можете переглянути на нашому YouTube каналі або на сайті в розділі «Методичні матеріали»: https://happypaw.ua/ua/bioethics/teaching-materials

    V. Протягом року школярі України взяли участь у 3 благодійних акціях, організованих Фондом:

    V Всеукраїнська акція «Нарру Гав для Сірка»

    Всього до акції долучилося 210 навчальних закладів з 64 населених пунктів України. Учасниками було зібрано 11 250 кг корму, круп, медикаментів та 26 080 грн на потреби чотирилапих в притулках.

    Повний перелік учасників та більше деталей за посиланням: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/43

    Окрім ситих животиків в притулках акція має ще один неймовірно позитивний результат. Життя однієї з собачок змінилося назавжди! Учениця 3-Б класу Загальноосвітньої школи І ступеня № 37 (м. Кропивницький), Стефанія, разом з класом відвідали місцевий притулок «Щасливий пес» аби завезти пухнастим зібрані смаколики. Саме там дівчинка познайомилась зі своїм майбутнім улюбленцем. Вдома Стефанія порадилась з рідними, вони підтримали ідею школярки і під час наступної спільної поїздки забрали вухасту красуню до свого дому.

    Даний випадок ще раз підтверджує позитивний вплив та результативність проекту. І пам’ятайте – порятунок однієї собаки не змінить світ, але світ, безумовно, зміниться для цієї однієї собаки!

    VI Всеукраїнська акція «Нарру Мяу для Мурчика»

    Крім того, що дана акція стала наймасштабнішою за весь період існування проекту, вона ще й вперше вийшла на міжнародний рівень!

    Окрім 447 навчальних закладів з різних куточків України, до акції з власної ініціативи також приєднався навчальний заклад Білорусі. Всього юні благодійники разом з батьками та педагогами зібрали більше 22 048 кг корму, круп та консерв та більше 37 374 грн для потреб чотирилапих, а також ліки, іграшки, речі для утеплення вольєрів та інше необхідне.

    Детальніше: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/53

    ІV Всеукраїнська благодійна акція «Подарунок для пухнастого»

    Дана акція також стала наймасштабнішою завдяки нашим «бджілкам» з 95 навчальних закладів 69 населених пунктів України. Всього, учасниками було виготовлено з б/в матеріалу 1162 лежаків, 566 іграшок та 26 кігтеточок. Крім цього благодійники вирішили зібрати корм, крупи, медикаменти та кошти.

    Деталі акції, а також неймовірні фото та відео за посиланням: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/57

    VІ. Проведено 3 Всеукраїнські конкурси для школярів:

    - ІV Всеукраїнський конкурс «Гуманне ставлення до тварин», проведений спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/58

    - ІІ Всеукраїнський конкурс "Будка мрії":

    https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/56

    - Всеукраїнський конкурс «БлагоДІЙники в дії», який проводився Фондом вперше та вразив нас неймовірними результатами: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/51

    VІІ. Вже другий рік поспіль в школах Києва ефективно реалізується освітньо-виховний проєкт «Від серця до лапок».

    Підсумки проєкту за минулий навчальний рік за посиланням: https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/59

    Крім того в рамках проєкту проведено:

    -7 екскурсій київських школярів до притулків для тварин;

    -благодійну ярмарку в Приватній школі «Афіни» (м. Київ) на суму понад 6741 грн;

    -збір допомоги для тварин в притулках поза благодійними акціями: ініціаторами таких зборів стали 45 навчальних закладів Бахмута, Вінниці, Добропілля, Жовкви, Києва, Краматорська, Кропивницького, Миколаєва, Сум, Черкас, Чернігова, Рівного, Тернополя. Учні та педагоги зібрали більше 2400 кг корму та круп і понад 6300 грн та передали допомогу до притулків своїх міст.

      З метою заохочення учнів та закріплення ними в цікавій ігровій формі інформації про поведінку з тваринами, Фонд подарував школярам освітньо-розважальні настільні ігри «Happy Paw». Гра була розроблена спеціалістами Фонду та реалізована завдяки партнеру – Purina. Всього учні та навчальні заклади України, які проявили активну участь в конкурсах та благодійних акціях отримали в подарунок більше 1259 настільних ігор «Happy Paw»!

      Щиро дякуємо всім учасникам проєкту та сподіваємося на продовження співпраці наступного навчального року!
      А ми, як завжди, готуємо для вас нові цікаві заходи та приємні сюрпризи ♥

      Генеральні партнери