Перейти до основного вмісту

Як отримати допомогу від фонду Happy Paw

Український благодійний фонд Happy Paw заснований 2012 року. Весь цей час ми розвиваємо культуру благодійності та працюємо заради того, щоб у кожної безпритульної тварини був дім, а кожна людина відповідально ставилась до тварин!

Станом на січень 2024 року фонд співпрацює з більш ніж 240 притулками і волонтерами по всій Україні, які утримують понад 50 000 котів і собак.

Happy Paw має 5 основних проєктів та напрямків роботи:

  1. разова допомога тваринам у притулках (закупівля і передача товарів для харчування, лікування тяжкохворих тварин, догляд за тваринами та облаштування умов життя тварин у притулках)
  2. персональна опіка на відстані над тваринами в притулках
  3. влаштування (адопція) безпритульних тварин
  4. освітній проєкт «Біоетика» — інтерактивні уроки, заходи та заняття для дітей про гуманне ставлення до тварин
  5. стерилізація безпритульних тварин.

Фонд співпрацює з офіційно зареєстрованими зоозахисними організаціями (благодійні фонди, громадські організації тощо), які опікуються більш ніж 40 тваринами у своєму населеному пункті чи регіоні. Фонд допомагає лише безпритульним котам та собакам.

Фонд самостійно, оцінюючи свої фінансові можливості й ресурси команди, обирає притулки яким надає допомогу.

Допомога притулкам надається виключно товарами чи оплатою послуг. Допомога безпосередньо коштами (перерахунок на особисту картку) не надається.

Співпрацю з новим притулком фонд починає з проєкту «Разова допомога». У рамках цього проєкту можлива допомога раз на 3 місяці.

Благодійний фонд Happy Paw НЕ НАДАЄ допомогу:

  • власникам домашніх тварин (окрім пільгових програм стерилізації домашніх тварин для власників-пенсіонерів або малозабезпечених верств населення)
  • прибутковим організаціям (ветеринарним клінікам, комунальним підприємствам, розплідникам, зооготелям тощо).
  • благодійним організаціям, які мають широкий спектор роботи (тобто окрім тварин надають допомогу, в тому числі гуманітарну, дітям, військовим, лікарям, ВПО, малозабезпеченим, людям з інвалідністю, тощо).
  • притулкам чи волонтерам, які утримують тварин в неналежних антисанітарних умовах.

Будь-який притулок, який є юридичною організацією, може звернутися до фонду по допомогу. Для цього необхідно:
  1. Надати інформацію про кількість тварин, якими опікується притулок та надіслати свіже відео та фото, на якому видно умови утримання та кількість ваших підопічних (щоб побачити приклад натисніть тут)
  2. Надати копії статутних документів вашої організації:
  • Статуту організації (фото чи копію всіх сторінок підписаної версії оригіналу документу);
  • Виписку з Державного реєстру;
  • Рішення про неприбутковість;
  • Довідку про відкриття рахунку в банку (рахунок організації, а не фізособи)

3. Заповнити заявку за посиланням із вказанням чіткого запиту про допомогу — https://forms.gle/c2wuAEHsc2aUFD659

Важливо! Заповнення заявки не гарантує надання допомоги, фонд залишає за собою право вибору співпраці з організаціями та регулювання обсягу надання допомоги відповідно до наявних фінансових ресурсів організації. За позитивної відповіді допомога може бути надана впродовж місяця після опрацювання заявки.

4. Працівники фонду опрацюють надані притулком дані та, за позитивної відповіді, впродовж 5 робочих днів зв’яжуться з контактною особою притулку.

5. У разі отримання позитивної відповіді притулку необхідно:

  • підписати договір про співпрацю з фондом;
  • за потреби знайти постачальника товарів чи послуг у своєму населеному пункті, надати кошторис чи план робіт.

6. Після отримання допомоги притулок зобов’язаний:

  • вчасно (протягом 5 днів) надати якісні фото і відеозвіти отриманої допомоги (приклад звітів можна переглянути тут)
  • зробити звітну публікацію в соціальних мережах із тегом сторінок фонду (протягом 7 днів) та, за потреби, тегом партнера проєкту

(інструкція, як позначити сторінку фонду у Facebook тут, у Instagram тут)

  • щоразу після отримання допомоги вчасно підписати та надіслати (протягом 7 днів після отримання документу від фонду) акт надання допомоги.

Важливо! Через обмежені ресурси від 01.06.2023 фонд тимчасово не приймає заявки на гуманітарну допомогу від притулків чи волонтерів, які до цього моменту не співпрацювали з фондом.

Усі заявки, які були подані через форму до 01.06.2023, будуть опрацьовані менеджерами, а заявникам буде повідомлене рішення по їх запиту (відмова, доопрацювання, підписана співпраця з фондом чи додавання у список на отримання гуманітарної допомоги).

Усі наступні поставки гуманітарної допомоги (якщо така допомога буде надана Purina Україна) будуть здійснені до притулків, з якими фонд вже має досвід співпраці.

Тобто, якщо ви отримували допомогу від фонду раніше і виконали усі умови співпраці, ваші дані будуть включені і у наступні списки видачі гуманітарної допомоги. Тому просимо неофіційні притулки та волонтерів не “спамити” канали комунікації фонду регулярними запитами, оскільки це ніяк не впливає на постачання гуманітарної допомоги у той чи інший регіон країни, а лише збільшує навантаження наших працівників. 

Більше про те, як працює проєкт гуманітарної допомоги "На благо тварин" читайте за посиланням.

 

Сайт фонду — дієва безкоштовна онлайн-платформа для розміщення тварин, які шукають господарів. Тому ви можете самостійно розміщувати на сайті фонду у розділі “Влаштування” інформацію про тварин, яких хочете прилаштувати. Дивіться відео інструкцію, як це зробити.

Що робити, якщо ви знайшли тварину на вулиці читайте у матеріалі: https://happypaw.ua/ua/news/one/513

Happy Paw — всеукраїнський благодійний фонд допомоги безпритульним тваринам, який не має власного притулку та приміщення, де можна утримувати тварин.

  • Стерилізація в населеному пункті проводиться через укладання договору з місцевою клінікою або ветеринаром.
  • Оплата послуг по стерилізації проводиться безготівковим розрахунком по факту виконаних робіт (актів та фотографій тварин).
  • Відлов, транспортування чи перетримка тварин відбувається силами місцевої зоозахисної організації чи волонтерів.
  • Фонд фінансує лишепроведення операції зі стерилізації. Перетримка, транспортування, оренда приміщення чи відлов тварин — не оплачується.

Важливо! Фонд не проводить програму стерилізації в населених пунктах, де одночасно працюють програми пільгової стерилізацій від інших фондів чи місцевого бюджету. А також притулку чи волонтерам заборонено збирати кошти на проведення стерилізацій, які фінансує фонд.

Для того, щоб долучитись до програми стерилізації від Happy Paw необхідно:
  1. Подати запит на пошту home4pet@happypaw.ua, в якому вказати:
  • Контактні дані (телефон, ПІБ і посилання на сторінки у соцмережах) та населений пункт, в якому знаходяться тварини, які потребують стерилізації;
  • Кількість безпритульних тварин, які потребують стерилізації;
  • Наявність чи відсутність умов для стерилізації тварин (приміщення, побутові умови, післяопераційна перетримка для тварин);
  • Наявність чи відсутність лікаря чи клініки, які готові працювати з фондом.

2. У разі позитивного рішення та наявності фінансових можливостей для запуску програми стерилізації за заявкою, менеджерка фонду Наталія зв’яжеться із заявником.

Притулок чи волонтер зобов’язані:

1. Ознайомитись і підписати повні правила співпраці з фондом за проєктом стерилізація.

2. Поширювати інформацію про старт програми стерилізації в соціальних мережах (з указанням фонду) та регулярно публікувати звітні матеріали про хід проєкту.

3. Надавати фотографії тварин, яким зробили операцію. Звітні фото передаються менеджеру проєкту після кожної стерилізації.

Участь у проєкті лікування може взяти зоорганізація (притулок), з якою у фонду укладений договір співпраці.

Фонд бере на себе 100 % оплату послуг по лікуванню тяжкохворої безпритульної тварини у ветеринарній клініці. Фонд не закриває борги в клініці за попередні лікування тварин.

Фонд самостійно приймає рішення про кількість тварин, які можуть бути долучені до проєкту, зважаючи на власні фінансові можливості.

Для участі в проєкті представнику зоорганізації (притулку) необхідно:
  1. Самостійно знайти клініку, яка може офіційно співпрацювати з фондом за безготівковим розрахунком по факту виконаних робіт
  2. Зв’язатись із менеджеркою фонду для погодження участі в проєкті допомоги тяжкохворим тваринам за номером +380672183265 (Дарина)
  3. Розмістити тварину на сайті фонду в розділі Влаштування (інструкція як це зробити тут)
  4. Написати лист-прохання про надання благодійної допомоги про лікування тварини
  5. Зробити публікацію про співпрацю з фондом у лікуванні цієї тварини. Із зазначенням, що притулок не проводить збір на оплату лікування тварини, всю оплату бере на себе фонд. Також потрібно додати посилання на профіль тварини на сайті фонду
  6. Регулярно надавати менеджеру проєкту інформацію про перебіг хвороби тварини (з відповідними документами з клініки)
  7. По завершенню лікування написати звітну публікацію про стан тварини.

Важливо! Притулку заборонено проводити збір коштів на лікування хворої тварини, яка є під фінансовим кураторством фонду. Контролювати лікування та стан тварини зобов’язаний волонтер чи представник притулку.

Притулки, з якими фонд співпрацює довгий час (понад 6 місяців), можуть взяти участь у проєкті Опіка. Згідно цього проєкту фонд шукає опікунів для тварин з притулку, які беруть участь у проєкті Опіка та розміщені у відповідному розділі на сайті фонду. Опікуни щомісячно перераховують фонду кошти для забезпечення цих тварин. На зібрані з проєкту кошти фонд щомісяця закуповує продукти харчування й необхідні медикаменти для тварин під опікою.

Для того щоб взяти участь у проєкті Опіка, притулок має виконати наступні вимоги:

1. Співпрацювати з фондом по проєктах Влаштування, Разова допомога не менше 6 місяців та виконувати всі вимоги по цих проєктах.

2. Надіслати офіційного листа на електронну пошту home4pet.kiev@happypaw.ua з проханням долучити притулок до проєкту Опіка.

3. Ознайомитись із повними правилами участі в проєкті.

4. Самостійно розміщувати тварин, які проживають на території притулку, на сайті фонду в розділі Влаштування та надавати їхні ID менеджеру інструкція як це зробити тут).

5. Регулярно надавати фонду актуальні фото/відео всіх тварин, які знаходяться під опікою та щомісячно робити публікації про отриману за проєктом допомогу.

6. Після отримання щомісячної допомоги притулок зобов’язаний підписувати акти надання допомоги та надсилати їх до фонду.

Важливо! За умовами проєкту «Опіка» у тварини, яка бере в ньому участь, може бути лише один опікун. Притулок не може відкривати особистий збір коштів на тварину, яка знаходиться під опікою фонду. Якщо притулок не виконує умови проєкту «Опіка», фонд залишає за собою право припинити співпрацю з притулком по даному проєкту в односторонньому порядку.


Команда фонду Happy Paw хотіла б підтримати та допомогти всім безпритульним тваринам в Україні, але, на жаль, фінансового і людського ресурсу фонду для цієї амбітної мети замало. Ми будемо й надалі працювати заради поліпшення умов життя тварин у притулках і зміни кризової ситуації з безхатніми тваринами по всій країні.

Дякуємо, що довіряєте нам та приймаєте наші цінності та умови співпраці!

2023-06-02