Перейти до основного вмісту

«Читання з пухнастиками»

Як це було

14 грудня вперше в історії українського дозвілля, культури та благодійності відбувся захід «Читання із пухнастиками». Свято організував БФ «Happy Paw» разом із компанією ласощів для собак Dogwill, аби показати діткам, наскільки дружба з чотирилапими може бути цікавою та корисною.

Такі читання вже давно практикуються в США, Канаді, Фінляндії, Німеччині та Франції. Психологи стверджують, що навчання з пухнастиками корисні для дітей, які не дуже люблять читати або ж бояться критики від дорослих. Діти впевнені, що чотирилапі друзі із задоволенням слухають історії, особливо, якщо читати їм старанно і виразно. До того ж тварини не перебивають маленького читача і не посміхаються, якщо якесь слово прозвучало неправильно.

В понеділок, у вільному просторі Циферблат на маленьких гостей з дитячого містечка СОС чекали не лише песики-терапевти Міша та Істра, а й цікаві майстер-класи від кінолога Андрія Каленченка та дитячого психолога Валерії Кукси. Під час майстер-класів діти з легкістю вивчили кілька команд на які щоразу відгукувалися тварини. На свято завітала і авторка казки «Маєчка» Юлія Лактіонова, разом з дітками вона прочитала історію ще однієї чотирилапої красуні.

Щодо читання, то головним слухачем була німецька вівчарка Істра, вона не лише уважно слухала, а й інколи підмугикувала щось своє в такт. Діти були в захваті.

Після читання, на діток чекали вікторини від благодійного фонду, подарунки від видавництва «Основа» і неймовірні смаколики від «ЖелеЗо», а кінопрокатники Ukrainian Film Distribution подарували дітям похід в кіно на мультфільм “Снупі і Чарлі Браун: Малеча в кіно”.

Засновниця БФ «Happy Paw» Ольга Спектор дякує усім, хто підтримав даний проект і щиро сподівається, що такі читання стануть регулярними.

2015-12-20