Перейти до основного вмісту

5 українських собак-героїв, чиї історії варто знати

2 липя у світі відзначили Міжнародний день собак відзначають і з цієї нагоди пропонуємо кілька історій, що зворушать до глибини серця та ще раз доведуть: немає у світі добрішого друга, ніж собака…

Рекс

Героїчний пес закрив від обстрілу двох військових у момент чергового загострення на Донбасі.

Пес сам кинувся під обстріл, прикривши собою двох бійців. У результаті отримав серйозні поранення – були пошкоджені шия, грудна клітина та роздроблена верхня частина лапи.

Лікарі довго боролися за життя Рекса і таки перемогли! Пес вижив.

Джерело: Фейсбук

Ларс

Ларс – німецька вівчарка. Їй вісім років і вона – чотирилапий офіцер Центру розмінування ЗСУ.

Ларс – досвідчений сапер. Він служив у Косово. В АТО Ларс теж рятував життя. Бійці їхали в машині, і під час руху він дав сигнал про небезпеку. На дорозі була міна спрямованої дії. Якби не Ларс, всі б підірвалися.

Пес-герой “працює” в Міністерстві оборони.

Джерело: Espreso.tv

Тофік

Тофік живе у харківському притулку для собак. Потрапив сюди зі шрамами від опіків на спині. Фахівці переконані: їх завдали люди. Але що б не трапилось з Тофіком у минулому, зла на людей пес не тримає. Любить увагу, прогулянки та смаколики.

Тофік – не простий пес, а пес-донор. Він здає кров для інших тварин. Така потреба виникає, якщо тварина потрапила під колеса автівки, отруїлася, має лейкоз, інфекцію чи постраждала від укусів кліщів. Здаючи кров, Тофік врятував більше 30 тварин.

Джерело: Суспільне

Гуфі

Колись його підібрали на хмельницькому сміттєзвалищі, а тепер він – обличчя екологічного проєкту, що навчає людей сортувати сміття. Пес навіть веде власний блог у соцмережі.

“У нас в офісі працює пес Гуфі, точніше сказати це ми у нього працюємо. Ми його так в офісі любимо називати, що це наш Бос, навіть коли його немає. А зараз під час карантину він частіше «працює» з дому. Вибрав таку дистанційну форму роботи”, – розповідає комунікаційниця проєкту Ксенія Косюк.

Гуфі знають не тільки в Україні, але й в Європі.

Джерело: Суспільне

Жовток

Він жовтий, оптимістичний і дуже-дуже милий. Жовток – герой віршованої повісті “Щоденник жовтого пса”. І дарма що він малий пес – він має велику місію! Зокрема навчає дітей шанобливому ставленню до тварин і збирає кошти на допомогу собакам у притулку.

Ця книга – переможець конкурсу рукописів від проєкту “Читай українською”. Вона вийде друком до Дня безпритульних тварин, що відзначають у всьому світі у серпні.

Частину коштів від продажу видавці спрямують на рахунок на рахунок Благодійного фонду Happy Paw, що опікується собаками у притулках.

Замовити книгу та підтримати проєкт можна тут: https://chytay.in.ua/book.php?book_id=69

За матеріалами: Український контент

2021-07-08