Перейти до основного вмісту

Happy Paw пройшов фінансовий незалежний аудит діяльності за 2023 рік

Для будь-якого благодійного фонду репутація — головний актив і ресурс, що прямо впливає на успішність його діяльності

15 серпня 2024 року Happy Paw отримав звіт незалежних аудиторів по отриманню і використанню коштів за 2023 рік відповідно до Міжнародних стандартів аудиту (“МСА”)

За 2023 рік фонд залучив 123 613 432,78 гривень, з яких на статутну діяльність було витрачено 118 967 360,24 гривень.

Висновок від аудиторської компанії підтвердив, що всі кошти благодійників було витрачено за призначенням, а фінансова звітність складена в усіх аспектах відповідно до основи бухгалтерського обліку надходжень і витрат грошових коштів. 

Незалежний аудит фінансової діяльності фонду був проведений ПрАТ "КПМГ Аудит", що входить до однієї з чотирьох найбільших мереж аудиторських компаній світу.

Для фонду це ще одна сходинка на шляху до репутаційної прозорості, яка стала можливою завдяки фінансовій підтримці наших відданих партнерів Veterinarians without Borders.

Ознайомитись із повним звітом можна за посиланням.

 

Щорічний незалежний фінансовий аудит — поширена практика, а подекуди і обов’язкова умова для правової діяльності благодійних організацій в багатьох країнах світу.

В Україні така вимога не є обов’язковою, але згідно статті 17 Закону України Про благодійну діяльність та благодійні організації, фонди зобов’язані надати звіти про використання прибутків (доходів), а також фінансові звіти органам Державної податкової служби, статистики, донорам, або засновникам, благодійникам. 

Правильність подання цих звітів, а також незалежний аудиторський висновок свідчать не лише про те, що організація працює у правовому полі та доцільно використовує кошти донорів і благодійників, а й про високі стандарти фінансового управління діяльності організації, відкритість і прозорість керування ресурсами та про вплив на розвиток культури благодійності в Україні.


Нагадаємо, що фонд також верифікований міжнародною краунфандинговою неприбутковою організацією GlobalGiving. 

Це означає, що Happy Paw може отримувати пожертви від благодійників, компаній з усього світу через сайт Global Giving. За понад 20 років існування платформи 1,6 мільйони благодійників пожертвували понад 750 мільйонів доларів на підтримку понад 33 000 проектів у 175 країнах.

Для того, щоб додати благодійну організацію на донорську платформу потрібно пройти ретельну перевірку. Global Giving оцінює некомерційні організації за прозорістю, підзвітністю, фінансовим аудитом та відповідністю місцевим нормам і міжнародним правилам благодійності. 

Фонд Happy Paw був верифікований GlobalGiving у березні 2022 року, а також повторно підтвердив і продовжив свій статус у лютому 2024 року.

2024-08-27