Перейти до основного вмісту

Інтерв'ю Олі Спектор для Beauty Hub

Ольга Спектор - успішна юристка і адвокат, яка заснувала, ймовірно, найвідоміший в Україні фонд допомоги тваринам Happy Paw.

Зараз Happy Paw допомагає притулкам по всій країні, прилаштував близько трьох тисяч тварин в сім'ї і навчив півмільйона школярів гуманно і відповідально ставитися до тварин. Ольга розповіла Beauty HUB, як працює фонд, в чому полягає його глобальна місія і як допомогти тваринам не виходячи з квартири.

На самому початку свого шляху Happy Paw допомагав тільки собакам. Чому? Є така теорія, що люди умовно діляться на два типи: кава або чай, душ або ванна, Pepsi або Coca-Cola, коти або собаки. Так ось, я – собачниця.

Собаки - це ризикова категорія тварин, їх на вулицях багато і вони часто піддаються «репресіям». Так відбувається тому, що вони можуть вести себе агресивно. Люди не завжди адекватно до цього ставляться.

Згодом, коли діяльність Фонду розширилася, коти поїхали «паровозом» за собаками. Адже саме ці два види тварин найбільш масово представлені в міському житты. Насправді до нас потрапляє хто завгодно - коні, лелеки і навіть єноти. Глобальна місія Happy Paw насправді досить конкретна. Ми хочемо розвинути в українському суспільстві гуманне ставлення до тварин. З цієї місії зросла освітня програма, притулки і допомога конкретним тваринам.

Повне інтерв'ю тут: https://bhub.com.ua/news/intervyu/krasivoe-delo-olga-spektor-happy-paw.

2018-02-28