Перейти до основного вмісту

Догхантер Ведула потрапив під амністію

Олексій Ведула, засуджений на чотири роки за жорстокі вбивства цуценят, потрапив під амністію, відбувши лише половину строку.

В червні 2012 року Олексія Ведулу було засуджено за жорстоке поводження з тваринами (він катував та вбив понад 100 собак). Сьогодні ми дізналися, що Ведула потрапив під амністію. Враховуючи активну участь засновниці нашого Фонду Ольги Спектор у цій справі (Ольга надавала юридичну консультацію заявнику і головному свідку по цій справі), для нас ця новина є досить болючою. Але обійдемося без емоційних коментарів, обмежившись цікавим (а точніше - сумним) юридичним фактом.

Одже, згідно Закону України амністія не застосовується до осіб, засуджених за умисне вбивство; катування; нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що потягнули за собою смерть. Проте тварин це не стосується. Нажаль.

Саме тому ми запустили ініціативу Stop Doghunting, в рамках якої в суботу, 27 вересня, ми плануємо серію акцій «Місце злочину» на декількох локаціях в Києві. Всі подробиці в цій новині згодом або на нашій сторінці в Facebook.

Приєднуйтесь до ініціативи, поширюйте інформацію і, будь ласка, не будьте байдужими. Бо це найстрашніше.

2014-09-19