Перейти до основного вмісту

Інтерактивна вікторина "Ветеринар"

Вікторина для дітей молодшої та середньої шкіл допоможе учням перевтілитись у справжніх ветеринарів та провести прийом відвідувачів та допомогти чотририлапим пацієнтам.

Підготовка до вікторини

Проводити вікторину з учнями можна як під час онлайн уроку, так і під час проведення уроку в класі.

Для проведення вікторини під час онлайн уроку:

1. Виведіть вікторину на екран, так щоб її могли бачити учні (застосуйте функцію "Демонстрація екрана" або анологічну функцію в програмі, через яку ви ведете онлайн урок).

2. Разгорніть вікторину на весь екран. Для цього натисніть на три крапки в нижньому правому куті, а потім на знак з двома стрілками:

Якщо ви проводите урок в класі, і ваш ноутбук не має інтернету, то:

1. Завчасно завантажте вікторину, натиснувши "Переглянути та скачати" в кінці статті.

2. Скопіюйте гру на ноутбук або інший технічний засіб, з якого ви плануєте проводити демонстрацію в класі.

3. Протестуйте чи коректно вона працює на технічному пристрої в класі.

Зміст та хід вікторини

Зміст вікторини полягає в тому, що учні (індивідуально чи поділившись на групами) виступають у ролі ветеринара, який веде прийом хвостатих пацієнтів. По черзі вони обирають кому з відвідувачів хочуть допомогти. Всього на прийом чекають 12 відвідувачів. Натискаючи на обраного господаря з твариною, учасники дізнаються з яким питання до них прийшов відвідувач та обирають один з варіантів відповідей. Обраний варіант діти записують і всі разом одночасно демонструють вчителю. За кожну правильну відповідь учаснику (або команді) зараховується 1 бал. Перемагає та команда або той учень, які отримали найбільшу кількість балів.

 

Генеральні партнери