Перейти до основного вмісту

Підсумки ІІІ Міжнародного заняття доброти

Підсумки

Сьогодні, у час війни, коли українське суспільство переживає стрес, втрати та невідомість перед майбутнім, ще більшої ваги набувають заходи, що об'єднують та дарують віру в перемогу добра над злом.

Саме таким заходом стало ІІІ Міжнародне заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, яке пройшло 26 лютого - 1 березня в закладах дошкільної освіти України та зарубіжжя.

До заходу долучились 1885 навчальні заклади з усіх областей України та закордону!

Традиційно учасниками заходу стали також іноземні садочки з Болгарії, Естонії, Словенії, Латвії, Литви та Чорногорії. 

В нашій країні Заняття доброти пройшло у 885 населених пунктах, зокрема у 227 містах, 134 селищах міського типу та 524 селах. Навіть садочки з прифронтових та тимчасово окупованих територій (Авдіївка, Бахмут, Верхньоторецьке, Добропілля, Дружківка, Лисичанськ, Покровськ, Рубіжне, Часів Яр), провели онлайн заняття та стали учасниками Заняття доброти.

Всього в рамках ІІІ Міжнародного заняття доброти педагоги провели 7290 занять доброти, на яких вчили дітей правильно доглядати за тваринами, розповідали їм про "мову" тіла собак та котів, відповідальність господарів, причини появи безпритульних тварин та притулки, важливість добрих справ та волонтерства.

Вихователі не обмежувались лише традиційними заняттями, вони показували спектаклі, перевтілювались та перевтілювали дітей у собак та котів, створювали фотовиставки та колажі, організовували сюжетно-рольові ігри, квести, відвідували з вихованцями зоомагазини, ветклініки та притулки, запрошували кінологів та волонтерів, годували безпритульних тварин. 

Всі дані про проведені Заняття доброти ми передали до Національного реєстру рекордів та з нетерпінням чекаємо на рішення.

 

 

 

Особливими були не лише форми організації занять доброти, але і місця їх проведення. В цьому році діти вчились відповідальному ставленню до тварин в бомбосховищах, метрополітені та навіть у НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України (ОЦ ДУ «Школа супергероїв»). 

 

Ми впевнені, що проведені заняття є незамінним інструментом у вихованні відповідального та гуманного молодого покоління, вони допомогли дітям зрозуміти потреби тварин, навчили співчуттю, доброті та піклуванню. 

Надзвичайно приємно нам було отримувати у листах не лише фотозвіти, але і теплі відгуки від педагогів про важливість проведення заходу, високу оцінку безкоштовних методичних матеріалів, розроблених нашим Фондом, і найважливіше про захоплення та позитивні емоції дітей.

 

 

Яскравою частиною Заняття доброти став флешмоб "Щасливі лапки", до якого долучились тисячі дітей та дорослих в садочках та школах. Кожен учасник вдягнув емблему або браслет, який символізував нагадування про тварин, які потребують нашої підтримки. Публікації учасників про участь у флешмобі можна переглянути в соціальних мережах за хештегами #заняття_доброти #happypaw #щасливілапки .

 

Вже незабаром всі учасники отримають електронні сертифікати, а серед найактивніших учасників ІІІ Міжнародного заняття доброти ми розіграємо 400 наборів пазлів «Домашні улюбленці» від нашого Фонду та ТМ «Purina». Результати розіграшу ми опублікуємо на сайті.

 

 

І на останок, хочемо поділитись з вами яскравими моментами Заняття доброти, які зафіксували  учасники у своїх фотозвітах. Більше фото та публікацій від навчальних закладів можна переглянути у facebook за хештегами #заняття_доброти2024 #happypaw

Іноземні навчальні заклади

Болгарія

 

 

Естонія

 

Латвія

 

Литва

 

Словенія

 

 Чорногорія

 

Навчальні заклади України

Вінницька область

 

Волинська область

 

 

Дніпропетровська область

 

Донецька область

 

Житомирська область

 

 

Закарпатська область

 

Запорізька область

 

Івано-Франківська область

 

Київ

 

Київська область

 

 

Кіровоградська область

 

Луганська область

Львівська область

 

Миколаївська область

 

Одеська область

 

Полтавська область

 

Рівненська область

 

Сумська область

 

Тернопільська область

 

Харківська область

 

Херсонська область

 

Хмельницька область

 

Черкаська область

 

 

Чернівецька область

 

Чернігівська область

 

Шановні педагоги, ви неймовірні!

Разом ми робимо цей світ краще! Все буде Україна! 

Генеральні партнери