Перейти до основного вмісту

Як подорожувати літаком разом з собакою

Підготуйтесь до подорожі літаком разом з вашим собакою.

Хоч зараз зима, але ми впевнені, що кожен з вас вже думав про відпустку, про подорожі закордон. Але куди ж дівати собаку? Якщо ви вирішили, що собака їде з вами, необхідно ретельно підготуватися до цього, і ми розкажемо як!

По-перше, різні авіакомпанії мають різні вимоги до перевезення тварин. Тому, вам потрібно ознайомитись з правилами тієї компанії, послугами якої ви вирішили скористатися.

По-друге, при бронюванні білетів, необхідно попередити, що ви подорожуєте з собакою. Треба дізнатися про можливість подорожі собаки в салоні або про необхідність перевезення тварини в багажному відділі.

Якщо тварина повинна летіти в багажному відділі, краще нагадати диспетчеру або директору про те, що ви летите разом з собакою. Це необхідно для того, щоб багажний відділ підготували (увімкнули опалення, відрегулювалти вентиляцію і забезпечили надійне встановлення клітки або контейнера з твариною).

Ось два питання, які повинні зіграти ключову роль у виборі авіакомпанії :

  • Чи можна взяти контейнер з собакою до салону?
  • Чи гарантує авіакомпанія комфорт для тварини в багажному відділі?

Якщо авіакомпанія не може гарантувати безпечне перевезення вашого улюбленця, краще обрати іншу компанію. Можливо, білет коштуватиме дорожче, але ваш собака буде здоровим!

Ну і звісно, не забудьте підготувати документи для польоту. Вам буде потрібен дозвіл на вивіз, ввезення або транзит тварини до відповідної країни, ветеринарно-санітарний паспорт, ветеринарне свідоцтво та інші документи, що вимагаються спеціалізованими службами по дотриманню санітарних, ветеринарних та карантинних правил у країнах вивозу, ввозу або транзиту.

Зверніть увагу на те, що тварину краще не годувати перед польотом. Перевірте, що собаці зручно в боксі, зніміть нашийник.

Будьте уважними, є декілька країн проблематичних для подорожей з тваринами. Перша з таких – Великобританія. Усіх тварин-туристів саджають на карантин на півроку. Така сама ситуація з Новою Зеландією, Ірландією, на Мальті та Кіпрі, в США – саджають на місяць. До того ж, карантин платний – від 100 до 500 $ (в залежності від терміну карантину)

Це всі основні моменти, які необхідно пам’ятати перед польотом. Приємної подорожі вам та вашому собаці!

2015-01-23