Skip to main content

Як працює проєкт гуманітарної допомоги для тварин

“На благо тварин” — проєкт гуманітарної допомоги безпритульним тваринам кормом, який реалізує благодійний фонд Happy Paw та компанія Purina Україна з квітня 2022 року.

 

Хто і як може отримати допомогу?

Гуманітарну допомогу можуть отримати як офіційні притулки і зоозахисні організації, так і домашні міні-притулки, волонтери, опікуни безхатніх тварин, які не мають статусу ГО чи БФ.

“На благо тварин” — єдиний проєкт за яким фонд може співпрацювати з неофіційними притулками. Адже за новими змінами у законодавсті чинними від початку 2023 року благодійний фонд може допомагати волонтерам та не зареєстрованим притулкам лише гуманітарною допомогою. 

 

Важливо! Через обмежені ресурси від 01.06.2023 фонд тимчасово не приймає заявки на гуманітарну допомогу від притулків чи волонтерів, які до цього моменту не співпрацювали з фондом.

Усі заявки, які були подані через форму до 01.06.2023, будуть опрацьовані менеджерами, а заявникам буде повідомлене рішення по їх запиту (відмова, доопрацювання, підписана співпраця з фондом чи додавання у список на отримання гуманітарної допомоги).

Усі наступні поставки гуманітарної допомоги (якщо така допомога буде надана Purina Україна) будуть здійснені до притулків, з якими фонд вже має досвід співпраці. Зараз це 247 притулків чи організацій по всій Україні.

Тобто, якщо ви отримували допомогу від фонду раніше і виконали усі умови співпраці, ваші дані будуть включені і у наступні списки видачі гуманітарної допомоги. Тому просимо неофіційні притулки та волонтерів не “спамити” канали комунікації фонду регулярними запитами, оскільки це ніяк не впливає на постачання гуманітарної допомоги у той чи інший регіон країни, а лише збільшує навантаження наших працівників. 

 

Важливо! Вся допомога, яку отримує фонд від партнера, одразу ж розподіляється на різні регіони. У фонду немає “вільного” корму для безперервного надання допомоги.  Волонтери та опікуни можуть отримувати гуманітарну допомогу не частіше 1 разу на 3 місяці (при наявності гуманітарного корму у Happy Paw) .

У разі прибуття нової поставки гуманітарного корму фонд планує в які регіони буде надана допомога. Після цього повідомляє регіональним притулкам про допомогу. Притулки самостійно подають до фонду списки волонтерів-опікунів у своєму населеному пункті. Після затвердження цих списків і об’ємів допомоги притулок отримує корм як для своїх тварин, так і для тварин, якими опікуються волонтери.

Усі звіти про надання гуманітарної допомоги для тварин та список регіонів, населених пунктів і притулків ви можете побачити у розділі "Новини" на сайті фонду, а також у соціальних мережах фонду.

Благодійний фонд Happy Paw НЕ надає допомогу:

  • власникам домашніх тварин (окрім малозабезпечених верств населення на деокупованих територіях чи територіях близьких до зони бойових дій)
  • прибутковим організаціям (ветеринарним клінікам, комунальним підприємствам, розплідникам, зооготелям тощо).
  • благодійним організаціям, які не є притулками та які мають широкий спектр роботи (тобто, окрім тварин надають допомогу, в тому числі гуманітарну, дітям, військовим, лікарям, ВПО, малозабезпеченим, людям з інвалідністю, тощо).
  • притулкам, які у минулому не виконали умови співпраці з фондом, наприклад, не надали звіти про отриманий корм чи утримують тварин у неналежних антисанітарних умовах. 

Як саме реалізовується проєкт “На благо тварин”?

  1. Глобальний європейський офіс компанії Purina повідомляє українських колег про завантаження нової поставки допомоги для фонду Happy Paw
  2. Допомога розвантажується на партнерському складі фонду у близькому до кордону місті
  3. Фонд розподіляє допомогу відповідно до запитів і потреб притулків і географічних регіонів
  4. Фонд наймає транспортних підрядників (або співпрацює по програмі "Сталого партнества" з Nova Poshta Humanitarians) , які доставляють допомогу у відповідні регіони та у 1-2 офіційний притулок у регіоні, який має статус неприбуткової організації.
  5. Притулки приймають допомогу, самостійно розвантажують її та розподіляють корм волонтерам, опікунам, домашнім притулкам відповідно до списку, наданого фондом та узгодженим із фондом 
  6. У Київському регіоні корм приїжджає на партнерський склад фонду, звідки відбувається колективна видача допомоги або відправка її Новою Поштою (виключно для отримувачів із важкодоступних регіонів, наприклад Донецької області)

Happy Paw відповідає за:

  • офіційне прийняття корму на баланс благодійної організації 
  • оплату логістичних витрат проекту (оплата роботи складу, вантажників та водіїв машин, які доставляють допомогу)
  • комунікація, домовленості та узгодження списків отримувачів допомоги з притулками про передачу корму
  • збір і контроль звітних публікації і актів у отримувачів допомоги 
  • звітування перед партнером Purina про отримання і видачу гуманітарної допомоги
  • щорічне звітування перед податковою службою України про отримання і видачу гуманітарної допомоги

Happy Paw НЕ впливає на:

  • Регулярність, кількість та тип отриманої гуманітарної допомоги (вологий чи сухий корм, котячий чи собачий корм, тощо)
  • Час і дату доставки або видачі гуманітарної допомоги.

Команда фонду Happy Paw хотіла б підтримати та допомогти всім безпритульним тваринам в Україні, але, на жаль, фінансового і людського ресурсу фонду для цієї амбітної мети замало. Ми будемо й надалі працювати заради поліпшення умов життя тварин у притулках і зміни кризової ситуації з безхатніми тваринами по всій країні.

Дякуємо, що довіряєте нам та приймаєте наші цінності та умови співпраці!

2023-06-07