Перейти до основного вмісту

Компанія Фокстрот підтримала проект Опіка.

Фокстрот будує вольєр врятованим лисицям в притулку для тварин "Бест Френдс".

Мережа побутової техніки та електроніки взяла під опіку двох лисичок в рамках проекту "Пухнасті друзі в кожен дім". Дві лисиці - Філя і Аліса - проживають в притулку "Бест Френдс" (Київська область) і, як всі самотні тварини, потребують опіки. Щоб поліпшити їхні умови перебування і забезпечити всім необхідним, мережа Фокстрот - бренд, Амбассадор якого є лисичка Фоксі, - взяла під опіку двох "пухнастиків".

"Коли ми дізналися про те, що в притулку "Бест Френдс" потребують опіки не лише кинуті котики і собаки, але і ці дві лисички, не змогли залишити їх без нашої уваги. Відвідали притулок, оцінили ситуацію і вирішили взяти на себе основні фінансові зобов'язання з утримання, в тому числі побудувати для них новий просторий вольєр," - розповіла Наталія Ставраті, маркетинг-директор Фокстрот.

У кожного з цих двох рудих "хвостатих" - непроста доля. Лис Філя потрапив до притулку для диких тварин ще лисеням з пораненою лапкою, там йому поставили спицю, вилікували і повинні були випустити на свободу. Але, розуміючи, що з такою травмою тварина навряд чи зможе вижити в диких умовах, волонтери з "Бест Френдс" забрали Філю до себе. Лисичку волонтери викупили з притравної станції, фактично - врятували, тому що це місце, яке в народі називається "концтабором для тварин".

"Відпускати її в ліс - було рівнозначним приректи на загибель, - розповіли волонтери. - Для обох звірків ми переобладнали вольєр, призначений для собак, сподіваючись згодом зібрати кошти на повноцінний "будинок". Сподівання виправдалися раніше, ніж очікували, адже Фокстрот побудує для Філі і Аліси новий комфортний вольєр, максимально наближений до природних умов, де лисичкам буде затишно і зручно. Підрядник вже завіз будівельні матеріали і незабаром почне роботи."

До речі, маркетинг-директор Фокстрот Наталія Ставраті вже забрала з одного із притулків для бездомних тварин кота Івашку, а в рамках проекту "Опіка" БО БФ Happy Paw вона піклується про чудову собаню Верону з притулку під Києвом, всіляко сприяючи пошуку нової сім'ї для неї. Разом з тим, мережа Фокстрот і благодійна організація Happy Paw активно впроваджують проект "Пухнасті друзі в кожен дім". За один місяць з моменту старту соціальної ініціативи запущена:

- інформаційна кампанія про бездомних тварин і притулків для них в метрополітені Києва та Харкова (інформація в вагонах, брендування вагонів метро), в магазинах мережі Фокстрот; - відвантажена необхідна побутова техніка в притулки: "У добрі руки" (Київська обл.), Притулок Ірини Добролюбова (Київ). Ця ініціатива запроваджена на регулярній основі;

-конкурс для школярів "Благодійнікі в дії" і "Заняття доброти" в дитячих садах, благодійний "Забіг з улюбленцями" для збору коштів на стерилізацію домашніх тварин малозабезпечених громадян.

"Пухнасті друзі в кожен дім" - довгостроковий проект, спрямований не тільки на допомогу притулкам, безпритульним тваринам і їх адопцію в сім'ї, а й в цілому на формування в нашому оточенні відповідального ставлення до тих, кого ми приручили, щоб зробити цей світ добрішим," - додали в компанії. Фонд вдячний компанії Фокстрот, яка підтримала ініціативу і приєдналася до проекту "Опіка", і тепер лисенята Філя і Аліса будуть забезпечені не тільки теплим просторим будиночком, а й щомісячним смачним раціоном.

2021-03-16