Перейти до основного вмісту

Спортивні вправи для песиків

Минулого тижня ми розповідали про користь фізичних навантажень для песиків. Сьогодні ж підготували для вам багато цікавого про те, які саме вправи варто обрати для свого хвостаня.

Бігові навантаження– біг підтюпцем, біг за велосипедом та інше. Бігові навантаження песику бажано давати на неасфальтованій поверхні (грунт, гумові доріжки або дрібний гравій).

Для маленьких цуценят бажано починати з крокування, потім перейти на швидкі кроки і тільки потім на біг підтюпцем. Але заняття не будуть ефективними, якщо ви будете тягти цуценя за собою на повідку, він повинен все виконувати з власної волі, а не з примусу. Також поступово збільшуйте час прогулянки. Надмірні навантаження у молодих песиків можуть призвести до викривлення кісток.

Біг за велосипедом передбачає досить великі за тривалістю навантаження, тому переконайтеся, що ваш песик готовий до неї. Швидкість руху повинна бути такою, щоб песик біг тільки риссю, переходити в галоп можна дуже рідко і короткочасно. Біг за велосипедом сприяє формуванню красивої постави і мускулатури у собаки, часто використовується при підготовці до виставок.

Ходіння сходами. Тривалий рух сходами вниз, особливо для цуценят і молодих собак категорично заборонений, а для інших – небажаний. А ось рух вгору має величезне значення для розвитку собаки, не тільки м'язової маси, але і для роботи вестибулярного апарату. Як і будь-які інші навантаження, ходіння сходами вгору слід збільшувати поступово.

Плавання. Цей вид навантаження рекомендований практично всім породам песиків будь-якого віку. Немає практично ніяких протипоказань, ну хіба що боязнь води у вашого пухнастика. Плавання незамінне в літній період, коли висока температура повітря не дає можливості застосовувати інші види навантаження, а також щоб уникнути перегріву собаки.

Подолання перешкод. Для тренування використовуються невисокі перешкоди. Під час подолання перешкод задіяні інші групи м'язів, ніж при бігових навантаженнях, тому є додатковою вправою до бігу. Високі перешкоди долаються вкрай рідко, щоб зменшити навантаження на суглоби при спригуванні зі снаряду. Великим і важким собакам подолання перешкод небажаное для деяких порід взагалі заборонено.

2017-04-27

Генеральні партнери