Перейти до основного вмісту

Собака і кіт під одним дахом

Собака і кішка під одним дахом – явище настільки поширене зараз, що мало кого можна цим здивувати. Наскільки безпроблемним є таке сусідство, і на що слід звернути увагу господарям тварин, щоб ваші вихованці відчували себе комфортно і безпечно, розкажемо далі.

З якими собаками краще не тримати кішок?

Більшість мисливських порід собак відверто недолюблюють кішок. Звичайно ж, бувають винятки, але в переважній більшості випадків фокстер'єр поглядатиме на кота з дещо іншим, ніж просто дружнім, інтересом.

Не любить сусідства і популярні зараз британські кішки. Маючи особливий характер, кішки цієї породи самостійні, незалежні і не схильні до зайвих сентиментів. Тому британець, ніжно люблячий собаку, швидше виняток, ніж звичайна картина.

Які ж породи кішок краще заводити для спілкування з собакою? Усе залежить від особливостей характеру кожної окремої тварини.

Як познайомити і подружити

Важливо знати, як правильно познайомити ваших вихованців, адже гарний початок – запорука вдалого продовження.

Дайте тваринам познайомитися у спокійних обставинах. Найбільша помилка – форсувати події і намагатися подружити кішку з собакою примусово. Для тварин, які зустрілися на одній території, зустріч сама по собі є стресовим фактором, навіть якщо вони належать до одного виду.

Тому всім потрібен час, а від вас – терпіння. Дайте кішці і собаці обнюхатися, оглянути територію. Обов'язково створіть умови, де тварини могли б усамітнитися і відпочити один від одного. Особливо актуально це для кішок, які не можуть відчувати себе в повноцінній безпеці поряд з незнайомою їм істотою.

Краще, якщо це буде окрема кімната і якесь укриття, більше нікому не доступне, наприклад, спеціальний котячий «будиночок» або куточок, куди кішка може безперешкодно забратися, втомившись від спілкування.

Правила спільного проживання

Розділіть місця і час годування тварин. Так, це зажадає трохи більше ваших зусиль, зате викреслить фактор виникнення конфліктів номер один – харчову агресію. Дуже необачно, ледь познайомивши тварин, ставити їх миски поруч, сподіваючись на те, що ваші вихованці люб'язно поступляться один одному місцем у мисочки.

Будьте відповідальними господарями. Здоров'я і приємного сусідства вашим вихованцям!

2017-04-04