Перейти до основного вмісту

200 000 доларів штрафу за вбивство собаки

Суд відшкодував 200 тисяч $ морального збитку за стрільбу по собаці.

Суддя апеляційного суду штату Меріленд виніс вирок про відшкодування моральної шкоди сім'ї, чию собаку застрелив один з помічників шерифа. Первинний вирок підтвердив, що співробітники поліції мали намір завдати шкоди собаці, на основі цього сім'я отримала 200 тисяч доларів.

Це рішення стало справжнім правовим прецедентом. Адже, як правило, тварини розглядаються судом як "власність" і оцінюються згідно з "чистої ринкової вартості".

Заступники шерифа Тімоті Брукс і Натан Ректор подали апеляцію, однак суд присяжних визнав, що Брукс порушив права Роджера і Санді Дженкінс. Брукс застрелив їх собаку (лабрадора Бренді) під час пошуку сина, який був у розшуку у цивільній справі.

Також було підтверджено, що помічники шерифа порушили права Дженкінсів, після того, як увійшли в будинок без їх дозволу. (Поліцейські увійшли в будинок після того, як сім'я Дженкінс повезла рятувати свою собаку у ветеринарну лікарню).

У підсумку, загальна сума збитку сім'ї Дженкінс склала $ 400 тисяч. Ця справа відкрила нові можливості у відшкодуванні збитків за вбитих тварин.

Ми сподіваємося, що це послужить відмінним уроком для тих, хто знущається над тваринами.

2014-12-22