Перейти до основного вмісту

Кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

В Україні дуже багато випадків жорстокого поводження з тваринами і занадто легке покарання для людей,нелюдей (потрібне підкреслити), які знущаються над тваринами. Про можливе рішення цієї проблеми пропонуємо ознайомитись в нашій статті.

Далеко не останнє місце у проблемі подолання безпритульності собак займає її правове врегулювання. Але, на жаль, не всіх наших громадян і можновладців цікавить проблема гуманного ставлення до тварин, у тому числі безпритульних.

Так, в кримінальному кодексі України є стаття щодо жорстокого поводження із тваринами. Так, подібні дії караються законом (штраф до 850 грн. (в деяких випадках 3400 грн.) або арешт до 6 місяців. Але, всі ці штрафи передбачені лише на папері закону проти жорстокого поводження з тваринами, який, УВАГА, було ухвалено в далекому 2006 році. До того ж, мали бути зроблені відповідні зміни в Кримінальному кодексі, Кодексі про адміністративні правопорушення. Але, як і в більшості випадків, нашій владі було все одно.

Також, слід зазначити, що наше законодавство не карає за незаконне, жорстоке умертвіння тварин; не включає до переліку осіб, що підлягають кримінальній відповідальності осіб у віці від 14 до 16 років; не встановлює посиленої відповідальності за знущання над тваринами з особливою жорстокістю та за повторне здійснення цього злочину. Та і взагалі, воно встановлює досить легке покарання за дуже жорстокий злочин.

Так, як безпритульні тварини являються дуже незахищеними в правовому колі, команда юристів з Spector Law Firm запропонувала важливі зміни до законодавства, з допомогою яких можна вирішити проблему безпритульності собак.

Втім, допоки вулицями міст будуть безкарно гуляти догхантери та різні аморальні особистості, допоки всі ми не будемо звертати увагу на цю проблему, все це буде безрезультатним! Велике починається з малого - розкажіть знайомим про проблеми собачок, доможіть суспільству задуматися про проблему безпритульності, можливо саме так ми зможемо вирішити цю проблему!

2014-12-16