Перейти до основного вмісту

Результати ІІ Всеукраїнського конкурсу «БлагоДІЙники в дії»

Результати

Добрі справи для тварин від школярів зі всієї України.

На початку лютого завершився наш масштабний Всеукраїнський конкурс "БлагоДІЙники в дії", спрямований на практичне залучення учнів до вирішення проблеми безпритульних тварин. Через військове вторгнення росії ми не змогли вчасно оголосити підсумки конкурсу та розповісти вам про його учасників. Багато навчальних закладів, які долучились до конкурсу стали місцем проведення жахливих воєнних дій, їх території були або поки що залишаються окупованими (школи Маріуполя, Херсона, Бучі, Бахмуту, Макарова, Бердянська, Херсона, Каховки, Мелітополя та ін.). Ми щиро сподіваємось, що всі педагоги, учні та батьки наразі перебувають у безпеці.

Добрі справи та щирі серця не мають залишатись не поміченими, тому хочемо поділитися з вами результатами нашого благодійного конкурсу.

Всього в конкурсі взяли участь 9895 учнів (6-7 класів) з 131 навчального закладу України.

Кожне із завдань передбачене конкурсом практично залучало учнів до вирішення проблеми покинутих тварин.

З метою покращення умов проживання тварин в притулках школярі шили лежаки та збирали допомогу для чотирилапих.

 

Привернути увагу суспільства до теми "усиновлення" тварин з притулків сьогодні допоможуть створені та викладені учасниками конкурсу в соціальних мережах відеоролики. Такі емоційні заклики підкреслюють актуальність сучасного гасла "не купуй - візьми з притулку!" та роблять його трендовим.

Для того, щоб запобігти подальшій появі безпритульних цуценят на вулицях міст та сіл юні зоозахисники створювали та розміщували у людних місцях яскраві інформаційні плакати із закликом стерилізувати домашніх тварин.

 

Беручи участь в конкурсі, школярі дізнались багато нового, занурились у суть проблеми безвідповідального ставлення до домашніх тварин та, як результат, появи безпритульних тварин на вулиці. Своїми знаннями 6 та 7-класники у цікавих та креативних формах поділились з учнями молодших класів, провівши виховні години на теми "Відповідальний господар".

Для унаочнення прикладу відповідального ставлення до домашніх улюбленців школярі виконали ще одне завдання конкурсу та організували у школах фотовиставки «Я відповідальний господар». Яскраві фото юних господарів із домашніми тваринами продемонстрували щирість почуттів дітей та їх любов до чотирилапих друзів.

Найбільш емоційним та емпатичним завдання конкурсу очікувано виявилось завдання відвідування притулку для тварин. Спілкування з собаками та котами, знайомство з історіями покинутих та зраджених чотирилапих, залишили глибокий слід в серцях учнів. Для багатьох такі візити були першими в житті. Школярі просили вчителів зробити такі відвідини регулярними, а дехто навіть повертався до притулку з батьками та "усиновлював" пухнастого друга.

Таким чином, за час проведення конкурсу школярі зробили тисячі добрих справ:

- виготовили та передали 1150 лежаків для тварин в притулках;

- зняли та виклали в соціальних мережах 120 роликів про те, чому важливо забирати тварин з притулків (знайти ролики можна за хештегами #happypaw #фокстрот);

- створили та розвісили 583 плакати із закликом стерилізувати домашніх тварин;

- провели 242 виховні заходи на тему "Гуманного ставлення до тварин" для молодших школярів;

- 943 учні відвідали притулки для тварин;

- організували 202 фотовиставки "Я відповідальний господар";

- зібрали та передали до притулків 4550 кг допомоги (корм, крупа, ліки) та 24 655 грн.

Конкурс проходив за підтримки наших постійних партнерів Фокстрот та ТМ «Purina».

Представляєио переможців конкурсу:

Категорія «Міські школи»

І місце - Шепетівський навчально-виховний комплекс №1 у складі: "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей ім. Героя України М. Дзявульського"

ІІ місце - Запорізька гімназія № 60 Запорізької міської ради

ІІІ місце - НВК "Балтська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. О. Гончара - ліцей"

 

Категорія «Школи селищ міського типу»

І місце - КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "УТКІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ" МЕРЕФ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІІ місце - Удачненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області

ІІІ місце - Вовчоярівська гімназія Сєвєродонецького району Луганської області

 

Категорія «Сільські школи»

І місце - Назарівська загальноосвітня філія Карлівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області

ІІ місце - КЗ "Первозванівське навчально-виховне об'єднання "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад" Первозванівської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області

ІІІ місце - КЗ "Хрестищенський ЗЗСО І-ІІІ ступенів Святогірської міської ради"

Нагородження переможців

 

 

 

 

Ознайомитись з переліком фіналістів та всіх учасників конкурсу, побачити короткий фото та відеозвіт, а також завантажити грамоту переможця, фіналіста або учасника конкурсу можна натиснувши " тут ".

 

Найактивніші школи  додатково нагороджені настільними іграми «Happy Paw».

 

Наш Фонд щиро дякує всім учасникам конкурсу за небайдужі серця та добрі справи!

Слава Україні!

Генеральні партнери