Перейти до основного вмісту

ІІІ Всеукраїнське заняття доброти

Анонс

1-2 березня наш Фонд, вже традиційно, організовує у закладах дошкільної освіти України ІІІ Всеукраїнське заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин за підтримки Фокстрот.

ІІІ Всеукраїнське заняття доброти традиційно проходитиме за підтримки МОН України

Конспекти занять, розроблені спеціалістами БО «БФ «Щаслива лапа» та надіслані педагогами можна завантажити:

- на сайті нашого Фонду - https://happypaw.ua/ua/bioethics/teaching-materials

- на google-диску за посиланням – тут

Якщо ваш навчальний заклад планує провести заняття за власним конспектом, то просимо вас, за можливістю, і відповідно до вікових особливостей дітей, розкрити такі питання:

1) Домашні тварини це – відповідальність, а не іграшка.

2) Причини появи безпритульних тварин:

- люди часто виявляються невдячними за те, що тварини роблять для них, викидаючи своїх вихованців на вулицю, як непотрібну річ;

- тварина губиться, а господар не може її знайти;

- народження кошенят або цуценят у безпритульних тварин.

3) Під час зустрічі з безпритульним собакою забороняється:

а) замахуватися на нього палицею, гілкою, рукою та кричати;

б) намагатися відібрати у нього те, що він їсть (гризе);

в) тікати з місця зустрічі;

г) підходити і гладити незнайомого собаку;

д) намагатись взяти до рук чи погладити дитинчат тварин (кошенят чи цуценят).

Щоб не спровокувати тварину, слід неквапливо почати віддалятися.

    БО «БФ «Щаслива лапа» закликає не приносити/приводити на заняття доброти тварин, для яких перебування поза домівкою в багатолюдних місцях може бути стресовим! Дбайте про здоров'я ваших чотирилапих друзів.

    Якщо навчальний заклад має бажання отримати електронний сертифікат учасника ІІІ Всеукраїнського заняття доброти, необхідно:

    1. Заповнити заявку (до 01.03.21 р.) – тут

    2. Провести «заняття доброти» 1 або 2 березня 2021 року.

    3. До 04.03.21 р. надіслати фотозвіт (з кожного проведеного заняття надсилається 1 фото) на електронну адресу – bioetika@happypaw.ua . В листі з фотозвітом просимо зазначити наступну інформацію:

      • назва навчального закладу,
      • кількість дошкільних груп в садочку,
      • місто,
      • кількість проведених «занять доброти».

    Приклад фото:

    *У разі якщо фотографії будуть надіслані невчасно або у листі будуть відсутні дані про заклад освіти, організатори залишають за собою право не надсилати навчальному закладу електронний сертифікат учасника.

     

    !!! Увага! Серед всіх закладів дошкільної освіти України, які подадуть заявку на участь у ІІІ Всеукраїнському занятті доброти, проведуть Заняття доброти про гуманне ставлення до тварин (собак та котів) у ВСІХ групах садочку (крім ясельних груп та груп раннього віку) та вчасно надішлють фотозвіт, буде розіграно* цінні подарунки від Фокстрот та їх партнерів компанії Canon.

     

    За бажанням після проведення заняття Ви можете зробити публікацію в Facebook про участь Вашого навчального закладу у «ІІІ Всеукраїнському занятті доброти», додавши фото із заняття, свої враження та хештеги #заняття_доброти #happypaw #фокстрот

    * Подарунок буде передано навчальному закладу по акту прийому-передачі безповоротної матеріальної (благодійної) допомоги.

    За додатковою інформацією звертайтесь за тел. (067) 658 80 20, (044) 290 03 29 - Ельвіна Москалик, менеджер проекту «Біоетика» БО «БФ «Щаслива лапа».

    Шановні педагоги, ми дуже хочемо, щоб якомога більше дітей з різних країн дізнались про правила поведінки з тваринами, тому якщо ви маєте знайомих педагогів за кордоном, долучайте їх до Занять доброти. Зробимо наше заняття Міжнародним!

    Пригадати як пройшло І Всеукраїнське заняття доброти в 2019 році можна за посиланням - https://happypaw.ua/ua/news/one/369

    З результатами ІІ Всеукраїнського заняття доброти (2020 р.) можна ознайомитись за посиланням - https://happypaw.ua/ua/bioethics/news/one/18

    Генеральні партнери