Перейти до основного вмісту

Продовження плідної співпраці з школою «Мідгард»

Сьогодні хочемо розповісти вам про одну з найактивніших шкіл Києва, яка не перший рік успішно реалізує проєкт для київських шкіл «Від серця до лапок».

Нам завжди приємно чути на початку вересня дзвінки від шкіл з питанням: «А що ви плануєте проводити в цьому році? Ми хочемо долучитись.» А вдвічі приємніше чути це від наших давніх друзів – школи «Мідгард». Адже ці слова завжди підкріплюються ділом. Так восени учні молодшої школи:

1. Прослухали, проведені вчителями, «уроки доброти» про гуманне та відповідальне ставлення до тварин.

 

2. Стали учасниками практичних заходів проєкту, під час яких представник Фонду Анна Плаван разом із кінологом Владиславом Плахтієм та ветеринарним лікарем Київської міської лікарні ветеринарної медицини Наталією Мазур обговорили з дітьми: правила догляду за домашніми тваринами, основи виховання песиків, умови життя тварин у притулках, а також поняття «волонтерство». Школярі не лише наввипередки відповідали на всі питання фахівців, а ще й встигли дізнатись відповіді, на свої питання.

 

 

3. За допомоги педагогів організували збір допомоги для тварин та розмістили в холі школи виставку банерів Фонду із песиками з притулків. Це допомогло учням познайомитися з хвостатими та їхніми життєвими історіями. Зрештою, всі зібрані смаколики діти завезли до притулків «В добрі руки» та «Велике серце», де учні вигуляли песиків.

Не відставали і старші учні. Дехто ще влітку випікав та продавав печиво. На виручені кошти діти закупили корм та особисто завезли до притулків: двічі вони відвідували притулок «В добрі руки» і, не зважаючи на виклики погоди та пандемії, не скасували грудневу поїздку до притулку «Велике серце» та вигуляли непосидючих хвостанів.

Та це ще не все: найбільш активні учні взялися за прилаштування тварин із притулків у нові домівки. Юні волонтери роздрукували отримані від Фонду оголошення про тварин та розклеїли в людних місцях, аби їх помітили і забрали додому люблячі господарі.

Сподіваємося, що такий запал та праця допоможуть стати домашнім не одному пухнастику.

Дякуємо за співпрацю!

Генеральні партнери