Перейти до основного вмісту

Методичні матеріали Фонду рекомендує МОН України

Анонс

З ініціативи нашого Фонду Міністерство освіти і науки України рекомендує закладам освіти провести в 2023-2024 н.р. освітньо-виховні заходи присвячені тваринам. Така пропозиція викладена в листі Міністерства "Щодо організації виховного процесу в закладах освіти у 2023/2024 навчальному році" - https://mon.gov.ua/ua/npa/shodo-organizaciyi-vihovnogo-procesu-v-zakladah-osviti-u-20232024-navchalnomu-roci . 

В листі зазначається: "Під час війни першочергове бажання - полегшити страждання людей. Інтереси довкілля відходять на другий план. Проте війна сильно впливає на природні ресурси, у тому числі й тварин. Непоправні втрати від війни вимірюються не тільки людськими життями, але й життями тварин. На жаль, необізнаність здобувачів освіти щодо правил поведінки з тваринами (як домашніми, так і безпритульними) також призводить до негативних наслідків (знущання над тваринами, зараження небезпечними хворобами, травмування та каліцтво дітей). Відповідно до статті 6 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» i ратифікованої в Україні Європейської конвенції про захист домашніх тварин та з метою покращення психологічного стану дітей під час війни, зняття емоційної напруги, виховання гуманного ставлення до тварин пропонуємо проведення різних видів виховної роботи у закладах освіти на тему «Гуманне та відповідальне ставлення до тварини»: урок доброти, конкурси, акції, флешмоби тощо."

Крім того, в листі педагогам для проведення таких заходів пропонується використовувати методичні матеріали нашого освітньо-виховного проєкту "Біоетика": "Пропонуємо розроблені та апробовані благодійною організацією «Благодійний фонд «Щаслива лапа» («Happy paw») тематичні методичні матеріали (конспекти виховних занять, вікторини, квести, онлайн ігри, пізнавальні відеоматеріали, аудіоказки) викладені у вільному доступі. Зокрема, методичний посібник «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин» схвалений для використання у закладах загальної середньої освіти Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (лист Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України №22.1/12-Г-454 від 02 липня 2018 року)." 

Ми щиро вдячні Міністерству освіти та науки України за підтримку нашої пропозиції та вже готуємо багато цікавинок для педагогів та дітей на цей навчальний рік.

 

Генеральні партнери