Перейти до основного вмісту

Happy Paw відповідає: Як самостійно знайти безпритульній собаці дім?

Якщо ви знайшли біля дому/роботи безпритульну собаку, без явних ознак асоціальності, знайте – ви дійсно можете допомогти! А ми розповімо як.

Осінь - найскладніший час для багатьох безпритульних собак. Особливо для тих, які провели літо в дачних поселеннях. Добрі дачники, що підгодовували собак все літо, роз'їжджаються по домівках, а собачки залишаються в порожніх селищах, без їжі і без теплого дому. Зазвичай у цей період до Фонду надходить величезна кількість дзвінків з проханнями забрати-прихистити-обігріти. Серце у нас розривається, але кількість місць у притулках обмежена. Однак небайдужі до проблеми дачники можуть допомогти песикам без особливих труднощів. І не тільки дачники! Якщо ви виявили біля дому/роботи безпритульну собаку, без очевидних ознак асоціальності, знайте - ви дійсно можете допомогти! А ми розповімо як.

Стисло:

  • сфотографувати
  • розмістити оголошення на всіх відомих дошках оголошень в мережі Інтернет, спеціалізованих форумах і в соціальних мережах
  • розмістити оголошення в друкованих виданнях.

А тепер детальніше по кожному з пунктів:

Фотографувати. Тут все просто і зрозуміло з одного боку, а з іншого – є важливі деталі. Фотографії, безумовно, повинні бути якісними. Крім того, якщо собачок кілька, дуже важливо сфотографувати кожну собаку окремо і навіть у кількох ракурсах (так-так, не полінуйтеся, це всього на 10 хв довше).

Розмістити оголошення в мережі Інтернет. Основне правило – чітко, коротко, зрозуміло, з правильно написаним контактним телефоном, описом стану здоров'я, характеру, статі, віку, породи , але, в той же час, зворушливо.

Дошки оголошень . Їх дуже багато, ми назвемо найпопулярніші: Slando, Inforico, 212, Зообазар, Olx. При розміщенні оголошення зверніть увагу на важливий момент. На кожній дошці, як правило, є періодика обновлення (це значить, що раз на певну кількість днів ви зможете оновити оголошення, і воно знову буде першим у списку), звертайте увагу на цей термін і не забувайте оновлювати.

Форуми. Наприклад, Клуб питомцев, RIA, УкрКОТ, UaVet, Кінологічний Портал України. На кожному спеціалізованому форумі є розділ «дошка оголошень», там і потрібно розміщувати.

Друковані видання. З цим трохи складніше, з абсолютно безкоштовних ми знаємо Aviso, однак чекати розміщення безкоштовного оголошення деколи треба дуже довго (до місяця). Тому якщо ви готові витратити незначну суму (до 50 грн), краще розмістити платне оголошення.

Соціальні мережі. Вконтакте, Facebook, Однокласники – це один з найефективніших джерел поширення інформації. Практично всі спільноти, присвячені безпритульним тваринам, відгукнуться на ваше прохання розмістити оголошення. Пишіть і нам в співтовариство «Дай лапу» в Facebook, Вконтакте, Однокласниках.

Крім Інтернету

Інтернет є не у всіх (так-так, все ще є такі люди). Тому важливо використовувати і офлайн-засоби.

Наприклад, роздрукувати оголошення на принтері і розклеїти всюди, де зможете: біля роботи, вдома, в місцях скупчення людей, особливо – станції метро Дарниця, Святошин, Либідська, Видубичі (біля цих станцій є зупинки електричок, що йдуть в села, а саме там зосереджена велика кількість потенційних господарів для собак).

Більш складний варіант – взяти собаку в місце скупчення людей, поставити поруч табличку «Віддам в хороші руки» і чекати. Переваги цього методу в тому, що потенційного господаря ви бачите відразу, можете оцінити перспективи свого тимчасового підопічного. З недоліків – великі часові витрати, необхідність транспорту для перевезення собаки.

2013-10-14