Перейти до основного вмісту

Не залишайте песика у машині!

Літо у самому розпалі і тому ми нагадуємо вам важливе правило відповідального господаря: ні в якому разі не залишайте песика у машині! 

Літо у самому розпалі і тому ми нагадуємо вам важливе правило відповідального господаря: ні в якому разі не залишайте песика у машині! Цього не можна робити, тому що:

  • Прочинені вікна не врятують становище, тому що машина нагрівається дуже швидко – не набагато повільніше, ніж із закритими вікнами. До того ж собака може протиснутися в щілину і вискочити, наражаючи на небезпеку і себе, і перехожих.
  • Навіть, якщо залишити песику воду, це не допоможе запобігти тепловому удару. До того ж, перебуваючи у стані стресу, собака може перекинути мисочку.
  • Кондиціонер не допоможе. По-перше, щоб він працював, потрібно залишити двигун машини ввімкненим, а це небезпечно. По-друге, коли машина стоїть з працюючим двигуном, він швидко нагрівається, кондиціонер може відмовити і почати подавати в салон гаряче повітря.
  • Якщо ви припаркуєтесь в тіні, це лише відстрочить нагрів салону. Він, звичайно, буде відбуватися повільніше, але все одно нагріватиметься. До того ж сонце пересувається і через якийсь час машина може опинитися на сонці.

Не забувайте, що навіть якщо ви залишили песика зовсім ненадовго і він усього лише прискорено дихає, це ще не означає, що він не постраждав від перегріву. Наслідки можуть проявитися пізніше, навіть за кілька днів. До того ж песики, які вже один раз постраждали від теплового уд ару, мають високі шанси отримати його знову.

Якщо ви берете пухнастика з собою в дорогу, бажано їхати хоча б удвох, щоб хтось міг побути з песиком, поки ви відсутні. Вибирайте для перекусів кафе з літніми терасами – туди вас скоріш за все пустять з песиком. Та він має бути на повідку та з намордником.

Якщо ви побачили в чужій машині песика з ознаками перегріву, спробуйте будь-яким чином зв'язатись з його господарем – багато хто залишає номер свого мобільного на лобовому склі. Можна так само постукати по колесу, щоб спрацювала сигналізація. Якщо машина знаходиться на стоянці, що охороняється або біля торгового центру, запишіть її номер, колір і модель та попросіть охорону парковки зробити оголошення по гучномовцю. Залишайтеся біля машини, поки власник не з'явиться.

2016-07-06