Перейти до основного вмісту

Підсумки ІІІ Міжнародного уроку доброти

Підсумки

Добро та українські серця сильніші за війну та жорстокість, це довів Міжнародний урок доброти, проведений навчальними закладами незважаючи на повітряні тривоги, обстріли, окупацію та відсутність світла.

Станом на 1 вересня від російських обстрілів постраждали 2405 закладів освіти в Україні. З них 270 – повністю зруйновані. Але українські педагоги продовжують навчати та виховувати дітей, незважаючи на всі виклики воєнного часу. Багато страждань з початку війни зазнали і тварини, які стали заручниками людської жорстокості. Але українці вчергове довели свою відмінність від сусідів-дикунів та незважаючи ні на що провели Урок доброти.

Всього з 3 по 7 жовтня до ІІІ Міжнародного уроку доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин долучились 2027 навчальних закладів з усіх областей України.

15 078 уроків було присвячено нашим чотирилапим друзям. І ця цифра вражає, бо за кожним уроком криється небайдужість вчителя та дітей до долі тварин, обговорення реалій сьогодення чотирилапих та конкретні кроки допомоги тваринам на вулицях та в притулках.

Із листів від педагогів про проведення Уроку, ми дізнались: історії порятунку школярами собак та котів; ініціативи учнів спрямовані на збір допомоги притулкам та волонтерам (в тому числі з прифронтових зон); проведення загальношкільних просвітницьких заходів (інтерактивних виховних годин, квестів, вікторин, поїздок до притулків, виготовлення фотовиставок відповідального господаря та ін.); "усиновлення" родинами учнів чотирилапих з притулків.

 

Навіть тимчасова російська окупація не завадила українським школам долучитись до Уроку доброти. Так, традиційно учасниками заходу стали навчальні заклади: Бердянська, Лисичанська Мелітополя, Херсону та інших міст та сіл. І це попри небезпеку від окупаційної псевдовлади:

 

Та не зважаючи ні на що, ми радіємо, що Урок доброти в черговий раз об'єднав дорослих і маленьких українців прагненням до гуманності та добра.

В Україні ІІІ Міжнародний урок доброти пройшов у 1118 населених пунктах:

  • 235 міст;
  • 141 селище міського типу;
  • 742 село.

Підтримали нас та провели 94 Уроки доброти педагоги та учні ще 10 країн: Великої Британії, Грузії, Латвії, Литви, Молдови, Румунії, Сербії, Словаччини, Хорватії та Чорногорії.

Всі школи-учасники протягом місяця отримають від нашого Фонду електронні сертифікати учасників ІІІ Міжнародного уроку доброти.

А школи, які дотримались всіх вимог заходу та провели Уроки доброти в 70% (і більше) класів, в якості приємного сюрпризу отримають від нашого Фонду та ТМ "Purina" в подарунок настільні ігри "Happy Paw".

Дякуємо всім учасникам ІІІ Міжнародного уроку доброти за вашу активність, креатив, теплі слова та неймовірні фотозвіти і публікації. Ми віримо, що завдяки нашим спільним старанням та небайдужості підростає нове покоління свідомих та відповідальних українців. Ми пишаємось вами!

І на останок хочемо поділитись з вами лише маленькою краплинкою із надісланих фотозвітів наших учасників. Переглянути ж більше фото та публікації навчальних закладів про ІІІ Міжнародний урок доброти можна у facebook за хештегами #урок_доброти2022 #happypaw

Іноземні школи

Велика Британія

 

Грузія

Латвійська Республіка

 

 

Литовська Республіка

 

Республіка Молдова

Румунія

 

Республіка Сербія

Словацька Республіка

Республіка Хорватія

Чорногорія

 

 

 

Навчальні заклади України

Вінницька область

 

Волинська область

Дніпропетровська область

 

Донецька область

 

Житомирська область

Закарпатська область

 

Запорізька область

 

 

Івано-Франківська область

Київ

Київська область

 

Кіровоградська область

Луганська область

 

Львівська область

Миколаївська область

Одеська область

Полтавська область

 

Рівненська область

Сумська область

 

Тернопільська область

Харківська область

Херсонська область

Хмельницька область

Черкаська область

Чернівецька область

 

Чернігівська область

 

Шановні педагоги, ви неймовірні!

Разом ми робимо цей світ краще! Все буде Україна!

Генеральні партнери