Перейти до основного вмісту

Благодійний аукціон від Happy paw, Сільпо та Pictoric!

Ставайте власником однієї з милих ілюстрацій українських авторів і тим самим зробіть чотирилапих у притулку здоровими і щасливими.

Здорове і повноцінне життя тваринок у притулках залежить від багатьох факторів, серед яких одним із найважливіших є вакцинація. Саме тому разом з Сільпо та Pictoric ми вирішили допомогти захистити чотирилапих у притулку "Щасливий Пес" від смертельних хвороб та закупити вакцини на виручені кошти у рамках нашого спільного благодійного аукціону.

Наші лоти – це унікальні ілюстрації сучасних українських авторів, створених для проєкту «Шукай свого в притулках».

Стартова ціна кожної ілюстрації – 450 грн. А щоб долучитись до аукціону та допомогти тваринкам у притулку потрібно зробити наступні кроки:

  • переглянути фото на фб;
  • визначитись з лотом;
  • підвищувати ставки у коментарях під обраною ілюстрацією (мінімальний крок – 50 грн);
  • чекатина результати 8 жовтня*.
  • *кожна ілюстрація буде роздрукована у форматі 30х40, цифровим друком та відправлятиметься переможцям у тубусі.

    Ставайте власником однієї з милих ілюстрацій українських авторів і тим самим зробіть чотирилапих у притулку здоровими і щасливими.

    А поки ми познайомимо Вас із авторами ілюстрацій та розповімо, що саме надихнуло авторів взяти участь у цьому проєкті.

    Лот 1. Ольга Штонда, ілюстраторка.

    Закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв за спеціальністю «Книжкова графіка» та навчається в італійській школі ілюстрації Ars in Fabula. Живе і працює у Харкові. Незабаром у видавництві Nebo Booklab Publishing виходить перша книга з її ілюстраціями “Абетка від Маєчки”, де прототипами персонажів стали безпритульні в минулому котики і собачки, яким пощастило знайти домівку і сім’ю, а ще стати героями книги. Портфоліо: https://www.behance.net/OlgaShtonda

    Про ілюстрацію:

    Кожна домашня тварина, що потребує опіки – це усвідомлення того, що вона стала комусь не потрібна, і від великої кількості таких улюбленців стає дуже сумно. Але єдине, що відділяє тваринку від дому та сім'ї – це байдужість людини. Попри це я вважаю, що найкраща супер-сила, яку має кожен – це давати любов і турботу. Тож давайте частіше нею користуватись, не бути байдужими і піклуватися про тих, хто особливо цього потребує.

    Лот 2. Олена Тихонюк, ілюстраторка.

    Ілюстраторка з Києва, викладачка на кафедрі графічного дизайну НАОМА, співпрацює з українськими видавництвами, постійна учасниця проектів клубу ілюстраторів Pictoric. Портфоліо: https://www.behance.net/Olena_Tykhoniuk

    Про ілюстрацію:

    У власних роботах я базуюсь на класичній школі української ілюстрації, адже природні кольори та техніки малювання дають найтепліші емоції, як і домашні улюбленці, яких можна пригорнути до серця. Мені було важливо показати відчуття близькості та довіри у власній роботі, щоб спонукати людей ділитись добротою з тими, хто їх так потребує.

    Лот 3. Поліна Дорошенко, ілюстраторка.

    Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва й архітектури. Співпрацює з багатьма видавництвами. У роботі Поліна Дорошенко поєднує різні техніки, найчастіше використовує для малюнків акрил, ручку, декупаж та італійський олівець.

    Портфоліо: https://www.behance.net/PolinaDoroshenko

    Про ілюстрацію:

    Для групової виставки Pictoric і в підтримку ініціативи адопції тварин від Happy paw, намалювала дочку Стеф, яка до речі дуже любить котів та собак. Хоче вона собі чомусь “руду кицю”, але це не точно, буває хоче лише равлика і бажано мармеладного. Але ми вирішили, що коли наш будинок стане готовий прийняти хвостатого члена сім’ї - він буде з притулку. Тому що сім’я має бути у всіх.

    Лот 4. Анна Сарвіра, ілюстраторка.

    Закінчила майстерню книжкової графіки НАОМА. Співпрацює з багатьма українськими та закордонними видавництвами. Увійшла в список 75-ти кращих ілюстраторів світу під час Bologna Children's Book Fair 2017 та 2018. Співкураторка клубу ілюстраторів Pictoric. Арт-директорка українського анімаційного серіалу “Хоробрі зайці”. Портфоліо:www.behance.net/annasarvir096b

    Про ілюстрацію:

    Ця ілюстрація про маленький подвиг. Завжди хочеться зробити щось таке значуще і велике, так щоб ух! і врятувати все і всіх. Але насправді, якщо можна зробити щасливою одну собаку - це вже подвиг. І це вже дуже-дуже круто.

    Лот 5. Анна Андреєва, ілюстраторка.

    Закінчила навчання на кафедрі Графічного дизайну Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука. Активно співпрацює з проектами Pictoric, розробляє плакати, ілюстрації, афіші, та контент-ілюстрації до комп’ютерних ігор. Портфоліо:www.behance.net/annakykelvana

    Про ілюстрацію:

    Немає нічого милішого, ніж дружба між котом і собакою. Тому моя ілюстрація про щасливих друзів, котика і песика, які сміливо крокують у своїх модних сандалях.

    Лот 6. Вероніка Котик, ілюстраторка.

    Ілюструє дитячі книжки, працює з журнальною ілюстрацією та створює патерни для текстиля. Надихається народним мистецтвом та ілюстрацією середини ХХ століття. Отримала відзнаку StartAward, та Mom's Choice Award. Приймала участь у групових виставках Pictoric та - ING Creatives Art Market. Працює з видавництвом Ранок, Портал, Oxford University Press, Scholastic, Blue Rabbit, Benchmark Education, Hallmark, Zv'yazani та іншими. Портфоліо: https://www.instagram.com/kotyk.art/

    Про ілюстрацію:

    Хотіла зобразити момент, коли вже пройшов певний час і собака, яку взяли з притулку нарешті починає довіряти людині. Момент, коли починається дружба. Прообразом собаки, став спогад про "відбракованого" спаніеля, якого взяли батьки ще до мого народження. Собаку мали приспати через невідповідність кольору хутра.

    Лот 7. Ілля Угнівенко, ілюстратор.

    Навчався у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. Викладав рисунок в державній дитячій художній школі. Ілюструє книги, комп’ютерні ігри, розробляє скетчбуки та проводить воркшопи для широкої аудиторії. Портфоліо:www.behance.net/Ilia_Ugnivenko

    Про ілюстрацію:

    В цій ілюстрації, крім звичайних художніх інструментів, я використав текстуру кави, що висохла на папері для створення ефекту потертості і шуму. Цей шум доповнює сюжет ілюстрації про нелегку долю кота, який шукає собі друга господаря.

    Лот 8. Софія Рунова, ілюстраторка.

    Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури, майстерня книжкової графіки. Учасниця українських та міжнародних виставок, а також проектів клубу ілюстраторів Pictoric. У 2018 отримала Грант Президента України. Співпрацює з видавництвами. Портфоліо: https://www.instagram.com/runo_illustration/?hl=uk

    Про ілюсрацію:

    Тварини додають життю щирості та безпосередності. В мене вдома є чорна пухнаста кішка, яку я дуже люблю. Я нічого від неї не вимагаю, нічого не очікую, не дорікаю, коли вона довго не приходить. Добре, коли вдається когось любити ось так, безумовно. Коли вона поруч, то можна підійти і у пориві любові міцно з ніжністю її стиснути. Можна терпіти, коли вона незручно заснула на колінах, героїчно захищати її, відганяючи нахабних диких котів. Разом пильно вдивлятися у стіну. Зробити дурну роботу, знімаючи її з даху. Слухати, як смішно вона чавкає, коли їсть. Ловити її чисту довіру, коли вона тулиться до мене, ховаючись у складках светру. Просто бути разом. Тож цю ілюстрацію я намалювала з думками про неї, про те, що домашні улюбленці додають ще більше тепла у життя.

    Лот 9. Женя Полосіна, ілюстраторка.

    Навчалась у видавничо-поліграфічному інституті «КПІ» на кафедрі графіки. Працює з командою Pictoric у багатьох проектах над соціальними та освітніми темами, ілюструє журнали, книжки та займається ручним друком. Співорганізаторка графічної студії “Серіграф” та міжнародного фестивалю “Принтфест”. Викладає ілюстрацію у школі Projector. Портфоліо: http://seri-graph.com

    Про ілюстрацію:

    Це Мона, вона живе зі мною вже більше року, а познайомились ми, коли їй було 9 місяців. Ми з першого погляду зрозуміли, що це наша собака, адже вона спочатку ховалася за кураторку, а потім втекла від нас в іншу кімнату ) Що це, якщо не кохання з першого погляду? Я вважаю, песик - це не про “любов в одну секунду” і "happy ever after", це про відповідальність, повагу, роботу з обох сторін і кохання назавжди ))

    Лот 10. Маша Фоя, ілюстраторка.

    Навчалася в Видавничо - поліграфічному інституті на кафедрі графіки та образотворчого мистецтва. Співпрацює з видавництвами, журналами, інтернет-виданнями, магазинами та різними медіа. Також приймає участь у різних виставках та конкурсах. Портфоліо: https://mashafoya.com/

    Про ілюстрацію:

    Я намалювала песика, якого побачила на сайті Happy paw, він якраз шукає дім. Мене одразу вразили неймовірні персикові очі, не змогла не намалювати їх. Дуже хотіла передати красу та проникливий погляд і можливо когось, вони зачеплять так само як мене.

    Лот 11. Ольга Терещенко, графічна дизайнерка.

    Випускниця школи графічного дизайну GoldenBeeAcademy. Стипендіатка програми Міністерства культури Польщі Gaude Polonia. Засновниця та головна редакторка інтернет-журналу Design Diary. Членкиня Асоціації дизайнерів-графіків 4BLOCK.

    Портфоліо: https://www.behance.net/Tereshenko

    Про ілюстрацію:

    Коли зайшла на сайт фонду було одночас радісно та сумно. Радісно від того, що є місце де мешкають тварини, що поки не мають дому, їх доглядають та піклуються за ними. Також було дуже радісно від того, що багато тварин вже знайшли своїх люблячих господарів та нові теплі домівки, від цього посміхнулась. Але і сумно було водночас, тому що багато тварин все ще шукають тих, хто зможе забрати їх до себе, піклуватись та любити. Сумно, що не можна взяти всіх до себе. Ці почуття хотілось відобразити емоційно в роботі “Багато милих та теплих улюбленців все ще чекають на своїх хазяїв”.

    Лот 12. Шатохін Олександр, ілюстратор.

    Переважно працює над ілюстраціями до дитячих книжок. Співпрацює з українськими видавництвами, журналами. Є резидентом ілюстраторського агентства Ilustra. Полюбляє якісну музику та надихається творчістю талановитих людей. Портфоліо:https://www.behance.net/shat88

    Про ілюстрацію:

    В ілюстрації я передав відчуття теплоти, дружби і любові. Хотілося намалювати все просто та зрозуміло, щоб ілюстрація викликала посмішку та відправляла нас в часи дитинства, коли ми мріяли отримати домашнього любимця та розділити з ним своє щастя від життя.

    2020-09-28