Перейти до основного вмісту

Що таке "цуценячі ферми" і як з цим боротися

В Україні та за кордоном широко розповсюджене таке явище, як «цуценячі ферми» (puppy mills). Подібні організації займаються комерційним розведенням тварин з метою подальшого продажу.  Саме вони найчастіше постачають цуценят та кошенят до зоомагазинів.

Багато людей не задумуються про те, що пережили тварини перш, ніж потрапити у зоомагазин.

 

В Україні і за кордоном широко поширено таке явище, як "цуценячі ферми" (puppy mills). Подібні організації займаються комерційним розведенням тварин з метою подальшого продажу потомства. Саме вони частенько поставляють цуценят і кошенят у зоомагазини.

Багато людей просто не замислюються над тим, що пережили тварини перед тим, як потрапити у зоомагазин. Умови утримання собак і кішок на таких «фермах» відрізняються особливою жорстокістю. Тварини містяться у тісних клітках і частенько позбавлені ветеринарного контролю й належного догляду. Також їм не забезпечують регулярне вигулювання і повноцінне харчування.

За кордоном вже давно звернули увагу на такі факти настільки негуманного ставлення до «братів наших менших». Так зоозахисна організація з Сінгапуру спільно з цифровим агентством Yolk розробила сайт, який пояснює принципову різницю між домашніми розплідниками і комерційним розведенням свійських тварин, призначених на продаж. 

На сайті Pawfect Pets мешкає віртуальний цуценя шнауцера, з яким можна пограти. Але головне - з подачі головного героя сайту користувач може на власні очі побачити умови утримання собак на «щенячих фермах». Так в інтерактивній формі люди переконуються в тому, що недобросовісні заводчики позбавляють тварин води та їжі і цілими днями тримають їх в клітках. 
Ось таким незвичайним чином зоозахисники Сінгапуру мотивують любителів тварин проявляти соціальну відповідальність при покупці домашнього вихованця. Ми закликаємо всіх - обов'язково перевіряйте, де і як жив щеня, якого ви плануєте купити. І якщо раптом вам відмовлять в цьому або виявиться, що умови утримання були незадовільними, обов'язково повідомте в міліцію (зробивши по можливості фотографії або відео) і всі відомі вам зоозахисні організації.

Крім того, ми закликаємо (як і раніше) взагалі не купувати. Чи варто заохочувати жорстокість, купуючи тварин зі «щенячих ферм» в зоомагазинах? Та й взагалі, навіщо купувати, якщо на вулицях і в притулках так багато хай не породистих, але красивих, розумних і здорових псів! Заберіть тваринку з притулку!

2014-01-27