Перейти до основного вмісту

Фотопроект, створений спільно з Патрульною поліцією та Veteran Hub

Veteran Hub, Патрульна Поліція та Благодійний фонд «Happy paw» об’єдналисm у спільному проекті, який показує, що безпритульні тварини такі ж, як інші та що сьогодні нормальним є взяти до себе в родину такого домашнього улюбленця. Його гаслом стала відома цитата з пісні гурту Metallica #nothing_else_matters. А дійсно, хіба є щось більш важливе за те, що ти знаходиш вірного друга?

Ми вирішили на реальних історіях людей показати, що є ті, хто вже взяв безпритульних тварин собі й те, що ці люди з ними щасливі. Історії проекту живі та абсолютно різні, у героїв різняться професії, спосіб життя та звички, однак для себе вони прийняли рішення дати таким тваринам шанс на щасливу родину й змінити її життя. Своє життя ці люди теж змінили, але це того варте. А ось походження чи порода зовсім неважливі, доведено тими, хто демонструє це на власному досвіді.

Першими героями стали український музикант Олександр Ярмак, його дружина Ганна та Соня, яку подружжя взяло з вулиці.

Взимку, коли і людям важко пережити холод, Ганна знайшла 10 цуценят, яких залишили в коробці, та влаштувала їх в родини, а ось Соня залишалася сама. Перед Новим роком, Олександр з дружиною вирішили забрати Соню в сім’ю і в них не було перестороги щодо цього вибору. У рамках проекту була влаштована фотосесія героїв та їх домашніх тварин.

Саша, Аня та Соня – дійсно гармонічно виглядають разом, господарі цілують в ніс свою улюбленицю та постійно з нею граються. В цій родині є ще один пес, лабрадор на ім’я Тім і це досить показово, адже люблять їх однаково, незважаючи на породу. Олександр розповів, що дуже любить тварин і йому байдуже, яке походження його друга. Музикант впевнений, тварини з вулиці дуже потребують турботи і любові, тому те, що Соню знайшли на вулиці, тільки підштовхнуло їх родину забрати собаку собі. Навіть побутові речі не стали для них перешкодою і пара прийняла рішення переїхати з квартири в будинок для того, щоб їх молодшим друзям було краще. Тож Саша, Аня, Соня and #nothing_else_matters.

Наступними героями проекту є ветеран АТО Юра та його музична собака Інді, яку він знайшов під мостом і забрав до себе.

Для фото, цих двох майже неможливо зловити, адже, як характеризує свою собаку сам господар, Інді дуже швидка та непосидюча. Юра має чималий досвід спілкування з безпритульними тваринами, тому позбавлений стереотипів про те, що вони якісь інакші. Він їздив у притулки, допомагав там прибирати та купував корм, тому був готовий, що колись в його родині з’явиться друг, якому дуже необхідна любов.

Герой впевнений, що безпритульні тварини такі ж, як і всі та закликає людей взяти саме такого улюбленця. Хлопець додає, що він точно буде любити господаря як ніхто інший та зможе стати вірним другом. Тепер його графік життя диктує ще й Інді, але для нього це дрібниці, адже дружба важливіша і #nothing_else_matters.

Поліцейська Аня та її пес Кокос або просто Кука – це ще одна родина та учасники проекту. На їх спільних фото видно, як сильно Кокос щасливий, що є людина, яка вважає його другом.

Аня фактично врятувала пса від чуми і після цього вже не змогла віддати іншому хазяїну. Навіть така страшна хвороба не змогла налякати поліцейську, бо з другом треба залишатися і в біді, і в радості. До речі, дівчина знайшла аргумент і для тих, кого цікавлять тільки породисті собаки та розповіла, що в притулках можна знайти й таких друзів, які теж хочуть потрапити в родину.

Героїня проекту говорила про раціональний підхід до того, аби взяти тварину з вулиці до себе і наголосила, що люди мають відповідально ставитися до цього рішення, читати пізнавальну літературу та головне – любити тварину незважаючи ні на що! Сьогодні її Кокос здоровий та щасливий, так само як і його володарка, і вони точно знають, що у справжній сім’ї #nothing_else_matters.

Цей проект допомагає дізнатись про реальних людей, частиною життя яких стали домашні улюбленці, які колись не мали дому та господаря. Ці люди на своєму прикладі показали, що їх не треба боятися, адже вони не відрізняються від інших. Він дав змогу побачити зміни, які внесли чотирилапі друзі у життя героїв, але вони не змусили їх змінити думку про правильність свого рішення. Кожен може зробити власні висновки, однак проект дає знання та приклад того, що коли знаходиш в тварині друга, то #nothing_else_matters.

Ми впевнені, що таких історій дуже багато і ми хочемо, щоб про них дізналось якомога більше людей. Саме тому пропонуємо кожному, хто взяв до себе безпритульну тварину, розповісти власну історію з хештегом #nothing_else_matters. Найкращі ми опублікуємо у себе в соцмережах, а серед авторів розіграємо фотосесію з вашим улюбленцем від фотографа-анімаліста – EllinaBalioz.

Проект створено: VeteranHub, Патрульна Поліція Україна та Happy paw.

Фотограф проекту: Никита Завилинский.

2019-04-18