Перейти до основного вмісту

Глобальні дослідження компанії Purina

Друзі, а скільки часу ви проводите зі своїм пухнастим улюбленцем? Виявляється, це не лише весело і приємно, а ще й корисно для вашого здоров’я.

За результатами глобальних досліджень наших партнерів – компанії Purina Україна, під час спілкування з домашнім пухнастиком в організмі як людини, так і її чотирилапого друга виробляється «гормон гарного настрою» – окситоцин.

Крім того, спілкування з пухнастиком спричинює підвищення вмісту в організмі таких речовин, як:

  • бета-ендорфін (речовина, що виробляється мозком і значно знижує рівень тривоги і болю);
  • бета-фенілетиламін (нейротрансміттер, що знаходиться в мозку і, судячи з результатів наукових досліджень, відповідає за підвищення настрою);
  • допамін (нейротрансміттер, контролюючий центри задоволення в мозку).
  • Також результати наукових досліджень наочно демонструють, що спілкування з тваринами призводить до зниження артеріального тиску і рівня холестерину, паралельно покращуючи функціональний стан і роботу серцево-судинної системи. Все це приводить до зниження ризику інфаркту, інсульту та інших серцево-судинних захворювань.

    ЗНИЖЕННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ

    Господарі домашніх тварин рідше страждають на високий артеріальний тиск в стані спокою (Allen і співавт., 2002 р .; Katcher і співавт., 1983), а спілкування з домашніми тваринами призводить до того, що людина стає менше схильною до перепадів кров'яного тиску внаслідок тих чи інших стресових ситуацій (Allen, 2003), а також менш гостро реагує на подібні перепади (Virués-Ortega & Buela-Casal, 2006 р.).

    ЗНИЖЕННЯ РІВНЯ СТРЕСУ

    Спілкування та ігри з песиками приводять до зниження рівня кортизолу ("гормону стресу") і інших маркерів фізіологічного стресу в організмі здорових дітей (Friedmann і співавт., 1983) і дорослих людей (Friedmann і співавт., 1983 р .; Odendaal, 2000 р .; Barker і співавт., 2005 р .; Handlin і співавт., 2011 р), а також інвалідів (Cole і співавт., 2007) та тих дітей, які страждають на аутизм (Viau і співавт., 2010 р .).

    ПОЛІПШЕННЯ РОБОТИ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ

    Результати наукових досліджень продемонстрували, що частота серцевих скорочень (ЧСС) у стані спокою у господарів домашніх тварин нижче, ніж у звичайних людей (Allen і співавт., 2002). Більш того, присутність собаки може сама по собі знизити ЧСС людини (Polheber and Matchock, 2014 г.). Як правило, більш низьке значення ЧСС свідчить про хороший функціональний стан і здоров'я серцево-судинної системи.

    ЗНИЖЕННЯ РІВНЯ ХОЛЕСТЕРИНУ

    Згідно з даними наукових досліджень, у господарів собак спостерігається більш низький вміст холестерину і тригліцеридів в крові, ніж у звичайної людини (Anderson і співавт., 1992 р .; Dembicki & Anderson, 1996 р .; Lentino і співавт., 2012 року).

    Тому проводьте більше часу зі своїми хвостанями і нехай ваш настрій та самопочуття завжди будуть добрими!

    2017-02-27