Skip to main content

Що робити, якщо зникла собака

Якщо у вас зникла собака, головне – не витрачати час та якомога скоріше почати активні дії. Важлива кожна хвилина, адже чим швидше ви почнете пошуки, тим більше у вас шансів на успіх. У цій статті ми розповімо, що саме потрібно робити.

Ліричний відступ, або Двадцять мільйонів доларів на пошуки собаки

Шотландський тер'єр Фала - собака, подарована Франкліну Делано Рузвельту в 1940 році. Маленький пес швидко завоював любов одного з найвидатніших політиків ХХ століття , президент і його вихованець зробилися нерозлучними. Фала жив у Білому домі, спав на спеціально встановленому кріслі в кімнаті Рузвельта, приймав їжу виключно з рук господаря і завжди супроводжував президента в усіх його поїздках автомобілем, літаком, кораблем або залізницею.

Агенти секретної служби президента прозвали Фала «Інформатор». Під час тривалих подорожей його доводилося вигулювати, а озброєні охоронці з маленькою собачкою на повідку, що намотують кола навколо зупиненого кортежу зводили всю секретність нанівець.

Пес супроводжував президента і в 1944 році в його морській поїздці на Алеутські острови. Дуже швидко поширилася чутка про те, що на одному з островів архіпелагу за скотч-тер'єром не встежили, і він загубився. Зникла собака виявилася вже на наступній зупинці, і президент відправив есмінець назад на пошуки свого улюбленця.

Оскільки справа була напередодні президентських виборів, політичні опоненти Рузвельта з Республіканської партії скористалися ситуацією і роздули політичний скандал: звинуватили президента у розтраті кількох мільйонів доларів бюджетних коштів заради собаки. 23 вересня 1944 президент спростував їх заяву в промові, яка згодом отримала широку популярність:

«Республіканські лідери не задовольняються, критикуючи мене мою дружину і моїх синів. Ні, їм недостатньо цього, і тепер вони обрали нову мішень, мого маленького песика Фала. Я, як і моя родина, зрозуміло, не протестую проти цих випадів, але Фала категорично проти. Вам відомо, що Фала - шотландський тер'єр. Коли він дізнався, що вигадники з Республіканської партії в Конгресі вигадали історію про те, що я забув свого вихованця на одному з Алеутських островів і послав міноносець , щоб знайти його, що обійшлося платникам податків чи то в два, чи то в три, чи то в вісім або всі двадцять мільйонів доларів - його шотландська душа обурилася . Він до цих пір не прийшов у себе! Я звик вислуховувати брехню про себе, але, думаю, я маю право протестувати проти наклепу в сторону моєї собаки».

Ми навряд чи дізнаємося, що сталося насправді, чи правдива ця історія чи вона лише частина політичної інтриги. Але ми впевнені, що втративши вихованця, господар здатний на все заради його порятунку. У такій ситуації дуже складно зберегти холодну голову і приймати зважені рішення, спрямовані на результат.

Всеукраинская система поиска пропавших домашних собак

На щастя, у наш час для того, щоб знайти загублену собаку зовсім не обов'язково витрачати мільйони доларів, шукати есмінець і ризикувати кар'єрою. Ми створили унікальну всеукраїнську систему пошуку зниклих домашніх собак, яка допоможе швидко поширити інформацію про втрачену або знайдену собаку і повернути її господарям. Система зроблена максимально простою і зрозумілою для кожного користувача.

Якщо у вас загубилася собака, головне - не втрачати часу і якнайшвидше приступити до активних дій. Дорога кожна хвилина, адже чим швидше ви почнете пошуки  тим більше у вас шансів на успіх. Система пошуку собак дозволяє діяти системно і послідовно:

  • Перш за все варто перевірити, чи не знайшов хто-небудь вашого пса, цілком можливо, що оголошення вже розміщено на сайті. Зайдіть в базу знайденных собак, задайте параметри пошуку - породу, стать собаки і місто, в якому вона загубилася. Програма автоматично видасть всі повідомлення, які підходять під ваші критерії.
  • Потрібно повідомити про зникнення максимальній кількості людей, для цього додайте оголошення про загубленого собаку в базу даних системи пошуку. Увесь процес займе не більше п'яти хвилин, вам потрібно лише заповнити поля анкети, вказавши дані про вихованця і координати, за якими з вами можна зв'язатися. Є можливість прикріпити до повідомлення фотографію собаки і додатковий опис. Створене оголошення моментально з'являється на сайті, де його можуть побачити всі бажаючі.
  • Не секрет, що найшвидший спосіб розповсюдити інформацію серед величезної кількості небайдужих людей - це соціальні мережі. Програма дозволяє поділитися вашою інформацією в Facebook, Twitter і Вконтакте. Також оголошення буде опубліковано на сторінках Фонду Щаслива Лапа в соціальних мережах.
  • Традиційне розклеювання оголошень на вулиці як і раніше ефективне. За допомогою Системи пошуку собак правильне і зрозуміле оголошення про зникнення створюється одним натиском на мишку - з використанням даних, які ви вказали, заповнюючи анкету на сайті.
  • Фонд Нарру Paw готовий надати вам волонтерів, які допоможуть в інтернет-пошуку, розклеюванні оголошень або розшуку собаки у конкретній місцевості.

Якщо ви знайшли на вулиці загубленого собаку, у ваших силах допомогти їй повернуться додому. Мінімум зусиль зможуть ощасливити людину та її чотириногого друга:

  • Перевірте оголошення в розділі загублених собак, адже напевно господар вже шукає свого вихованця.
  • Створіть оголошення про знайденого собаку на сайті Happy Paw, де його зможуть побачити всі охочі.
  • Розповсюдьте його в соціальних мережах.
  • Оформіть оголошення і розклейте його на вулиці.
  • Якщо у вас немає часу цим займатися, то просто повідомте співробітників Фонду про необхідність залучити волонтерів (для цього при заповненні анкети поставте галочку у відповідному полі).

У більшості випадків собаку вдається знайти, і важливу роль у цьому відіграють рішучі дії господаря. Ми допомогли повернути додому більше 80% собак, оголошення про яких були розміщені в системі пошуку. Тому не поспішайте посипати голову попелом і розкажіть про систему пошуку якомога більшій кількості людей!

2023-02-10