Перейти до основного вмісту

У Києві порахували безпритульних собак

Разом з міжнародним проектом animal-id.info 15-17 червня ми провели Підрахунок безпритульних песиків у Києві.

Разом з міжнародним проектом animal-id.info 15-17 червня ми провели Підрахунок безпритульних песиків у Києві. Акція проходила з метою отримання достовірної інформації про кількість безпритульних тварин у столиці, аби підібрати ефективний комплекс заходів для подолання існуючої проблеми безхатьків.

Отримані дані дадуть можливість не лише контролювати діяльність державних органів у сфері поводження з тваринами, а й створити методику й провести необхідні заходи зі стерилізації та закупівлі вакцини для собак.

Під час підрахунку для спрощення роботи волонтери та кординатори проекту використовували спеціальний мобільний додаток, розроблений animal-id.info. У Києві до підрахунку було залучено близько 100 волонтерів, які протягом 3-х днів з 07.00 до 09.00 ходили вулицями міста, фотографували вуличних собак й заносили усі дані у мобільний додаток.

Таким чином, у Києві було нараховано 2256 безпритульних песиків. З детальною статистикою ви можете ознайомитись у наведеній нижче інфографіці, а на основі отриманої інформації будуть розроблені рекомендації від Naturewatch, які стануть фундаментом стратегії зменшення чисельності безпритульних тварин в місті.

У червні ця акція також відбулась у Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Одесі та Вінниці. З даними підрахунку собак у інших містах ви можете ознайомитись за посиланням: http://animal-id.info/ua/site/counting-animals.

2016-06-20