Перейти до основного вмісту

Коти проти собак. Вчені встановили, хто ж любить своїх господарів більше.

У домашніх улюбленців перевіряли рівень виділення гормону любові.

Собаки люблять своїх господарів більше, ніж коти. До таких висновків прийшли вчені в ході дослідження, проведеного за участю домашніх улюбленців. Як повідомляє Independent, в рамках нової документальної програми ВВС2 "Коти проти собак" вчені провели дослідження, хто з домашніх улюбленців любить господарів більше.

Відомо, що собаки виробляють окситоцин – "гормон любові" – при взаємодії з господарями. Однак такий текст ніколи не проводився на кішках. Доктор Зак, який і проводив дослідження, перевіряв рівень підвищення окситоцину після гри домашнього улюбленця з господарями.

У десяти котів і собак взяли зразки слини за 10 хвилин до гри і відразу після, і перевірили їх на рівень "гормону кохання". Як показало дослідження, рівень окситоцину у собак збільшився в середньому на 57.2%, а у кішок тільки на 12%. "Я був дуже здивований, що собаки виробляють стільки окситоцину ... показник 57.2% є дуже потужною реакцією на взаємодію з людьми. Це показує, що собаки дійсно піклуються про своїх господарів.

Приємним сюрпризом також стало те, що коти виробляють хоч якусь частку цього гормону. Хоча іноді кішки мають дійсно тісний зв'язок зі своїми господарями ", - розповів Доктор Зак.

Більше читайте тут.

2016-02-01