Перейти до основного вмісту

Освітній проект "Від серця до лапок"

На початку березня разом із Управлінням освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації ми запустили проект "Від серця до лапок". Цей проект було запущено вперше і поки що в одному районі міста Києва.

Школи, які долучились до проекту, мали виконати два завдання: 1. Провести заняття на тему гуманного ставлення до тварин у своїй школі, 2.Надати якусь практичну допомогу притулку (завезти корм, іграшки\лежачки і т.д).

Мета проекту - виховання у підростаючого покоління гуманного ставлення до тварин та залучення дітей до допомоги тваринкам.

Ось які результати ми отримали:

До проекту долучилось 9 шкіл Шевченківського району:

- Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №24 ім. О. Білаша з поглибленим вивченням іноземних мов,

- Школа І-ІІІ ступенів №27 Шевченківського району міста Києва,

- НВК "Школа І-ІІ ступенів - Ліцей №38 ім.В.М.Молчанова",

- Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №41 ім.З.К.Слюсаренка з поглибленим вивченням англійської мови (http://www.school41.kiev.ua/?p=6772),

- Спеціалізована школа № 49 з поглибленим вивченням французької мови,

- Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 138 з поглибленним вивченням предметів природничого циклу,

- Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 139 з поглибленим вивченням математики,

- Спеціальний навчально-виховний комплекс «Пізнайко» (http://nvk-piznayko.com.ua/2019/05/30/shhasliva-lapa/),

- Санаторна школа-інтернат І-ІІ ступенів № 20.

Всього було проведено 99 інтерактивних занять та 18 заходів, надано допомогу чотирьом притулкам у місті Києві та Київській області (Ліцей №38 долучився до прибирання території притулку).

Ми дуже вдячні за сприяння реалізації проекту начальнику Управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації Яровії Євгенії Валентинівні та методисту Науково-методичного центру Управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації Бухтіяровій Наталії Володимирівні.

В рамках проекту «Від серця до лапок» діти не лише прослухали корисну інформацію про відповідальне ставлення до тварин, вони також продумують і організовують у своїх школах різні заходи на підтримку тварин, ініціюють збір допомоги, самі завозять її до притулку, де можуть погратися з пухнастиками, погладити їх, та дізнатись про умови життя у притулку.

А в деяких школах учні старших класів навіть самі проводили заняття для менших класів.

Дякуємо за добрі серця та спільне проведення чудової акції. Давайте ще)

2019-05-30